Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Hvala, prostovoljci!

Na RKS – Območno združenje Ajdovščina je bilo decembra pestro in delovno. Številni prostovoljci so omogočili, da smo izpeljali aktivnosti, ki so, upamo, marsikomu polepšale praznične dni.

Zato hvala prostovoljcem, ki ste pomagali pripraviti 1.300 darilc za obdarovanje starejših v Ajdovščini, Vipavi in vaseh okrog. Hvala tudi tistim, ki ste bili kreativni in pripravili 1.300 novoletnih čestitk. Kakor tudi hvala vsem prostovoljcem, ki ste v svojem okolišu starejšim razdelili darilca in jih dodatno obdarili s prijazno besedo in nasmehom.

Otroci iz Osnovne šole Dobravlje so pomagali ustvariti več kot 800 zahvalnih čestitk za naše krvodajalce. Hvala vam otroci in hvala učiteljice za vaše marljive roke.

Ustvarjali smo tudi čudovite novoletne okraske za naše drage prostovoljce. Tukaj gre zahvala poleg našim prostovljcem tudi Hiši Malorca ter Mizarstvu Brecelj za idejo in pomoč pri materialu.

Ekipe prve pomoči ves ta čas nesebično pomagajo na Covidnih oddelkih v Šempeterski bolnišnici, za kar smo vsi neizmerno hvaležni in jih podpiramo.

Nemoteno pa so potekale tudi aktivnosti, ki potekajo celo leto, za kar se želimo še posebno zahvaliti našim prostovoljcem, da vztrajajo skupaj z nami in pomagajo pri razdeljevanju donirane hrane, toplih obrokov in prehranskih paketov. Hvala tudi tistim, ki skrbite, da so naši prostori in skladišče čisti in urejeni.

Vse, ki bi želeli pomagati in se nam pridružiti, vabimo, da prelistate naš spletni katalog prostovoljskih del, ki ga najdete na: http://ajdovscina.ozrk.si/docs/prostovoljci/KATALOG_PROSTOVOLJSKIH_DEL_final_2.pdf. Sestavili smo ga skupaj s konzorcijskimi partnerji v okviru projekta Prostovoljci, temelj organizacije. Mogoče pa v njem najdete prostovoljsko delo, ki je ravno vam pisano na kožo.

Pri krepitvi mreže prostovoljcev, brez katerih ne bi mogli izvajati številnih programov pomoči, nas podpira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za razvoj in profesionalizacijo v NVO in prostovoljstva 2019.

Oglejte si tudi