Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
5°C
JUTRI
15°C
11°C
13575

Na slastno Pašto Fešto na Primorsko

V Ajdovščino se 28. maja vrača tretji festival testenin z bogatim kulinaričnim programom, vrhunskimi kuharskimi tekmovanji in obilico zabave ter dobre glasbe.

V soboto, 28. maja, se na Lavričev trg v Ajdovščini vrača Pašta Fešta! Največji slovenski festival testenin bo v organizaciji Mlinotesta in Društva ljubiteljev pašte v svoji tretji izdaji ponudil obilo gurmanskih užitkov vsem ljubiteljem testenin, postregel pa bo tudi s številnimi kulinaričnimi in vsebinskimi novostmi.

Od 11. ure dalje bodo Lavričev trg napolnile številne stojnice s slastnimi testeninskimi dobrotami, kjer bodo najboljši kuharski mojstri ajdovsko pašto predstavili v bogatih okusih z vseh koncev sveta. Svoje brbončice boste lahko razvajali v kulinaričnih specialitetah chefa Denisa Ibrišimovića iz Gostilne Podfarovž v Vipavi, kuharske mojstrice Julijane Krapež ter mojstra Adama Šerca. Za jed, ki vas bo najbolj prepričala, boste lahko tudi oddali svoj glas in tako izbrali zmagovalca tekmovanja Naj pašta 2022.

Posebno doživetje bo letos tekmovanje malih kuharskih mojstrov za naziv. V predtekmovanju, ki se je odvijalo od 11. aprila do 16. maja, so organizatorji izmed dvanajstih osnovnošolskih ekip na osnovi ocene tričlanske strokovne komisije in Facebook glasovanja izbrali dve najboljši, ki se bosta v finalnem tekmovanju pomerili prav na Pašta Fešti. S tekmovanjem Mlinochef želijo med mladimi širiti zavedanje o pomenu kakovostne in uravnotežene prehrane ter hkrati z zdravo tekmovalnostjo spodbujati njihovo kulinarično ustvarjalnost.

Ajdovščino lahko s svojo več kot 60-letno tradicijo kakovostnega testeninarstva upravičeno poimenujemo slovenska prestolnica testenin, Pašta Fešta pa zavezo k tradiciji in kakovosti razvija tudi v sodobnem ključu z vključitvijo izdelkov Divita z ajdo in piro.

Divita sveže testenine zagotavljajo uravnotežen gurmanski obrok tudi najbolj zaposlenim. Odlikujejo jih kratek čas priprave, vrhunski nadevi in pristni okusi brez dodanih konzervansov. Na Pašta Fešti boste lahko premierno poskusili dva nova izdelka linije Divita: pirine raviole s tartufi in pirine torteline s premium siri ter se tako prepričali, da je korak k vitalnosti okusen in sila preprost.

Vsekakor pa Pašta Fešta obljublja tudi obilico zabave! Dogajanje na festivalu bo na izviren in hudomušen način povezoval Iztok Gustinčič, za dobro glasbo v ritmu rock and rolla na harmoniko pa bo poskrbela skupina Ne joči pevec, ki na noge spravi čisto vse generacije. Tudi za najmlajše bo poskrbljeno!

Za sveže informacije o festivalu pa vabljeni tudi k spremljanju Facebook dogodka PaštaFešta!

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi