Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Županovo vino 2016 je Ferjančičev merlot s Planine

Merlot letnika 2013 Posestva Ferjančič s Planine je tisto vino, ki je župana Tadeja Beočanina najbolj navdušilo. Je bilo pa težko izbrati, je povedal, saj so vsa vina, ki so prejela listine odličnosti, izvrstna.
S slavnostno podelitvijo listin odličnosti in razglasitvijo županovega vina 2016 se je zaključilo letošnje občinsko vinsko ocenjevanje. Kavčičevo barbero z Brji, ki je zadnje leto dni odlično opravljala svoje poslanstvo, bo nasledil merlot 2013 Posestva Ferjančič, pridelan na Planini. 

Predsednica ocenjevalne komisije Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica Tamara Rusjan je letošnjo bero ocenila kot bogato in izredno kakovostno. Prav vsako od devetih izbranih vin bi lahko dostojno zastopalo Občino Ajdovščina na protokolarnih dogodkih. S svojim obiskom je dogodek počastila vipavska vinska kraljica Nataša Ferjančič ter čestitala vsem vinogradnikom za dober pridelek. Za glasbo je tokrat poskrbela akustična zasedba domače skupine ElaBanda.

Tako zaključna prireditev kot ocenjevanje sta potekali v restavraciji hotela Gold Club. Direktorica Marjana Remiaš je ob tej priložnosti vinarje povabila k sodelovanju v novih vinskih zgodbah, ki jih načrtujejo.

sh, foto Samo Trebižan

 

Oglejte si tudi