Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Prepoznavanje zelišč in pridelava

Ljudska univerza Ajdovščina izvaja usposabljanje za pridobitev zeliščarskih znanj ali nacionalne poklicne kvalifikacije ZELIŠČAR. Pridružite se nam!
V petek, 11. in soboto 12. oktobra smo v Ajdovščini poslušali biologa in zeliščarja Lovra Vehovarja, ki nam je na podlagi svojih strokovnih znanj in delovnih izkušenj podal številne uporabne informacije o tem, kako prepoznavati in nabirati zelišča na rastiščih v naravi ter kako jih pridelovati na odprtem (njiva, visoka greda …).

Udeleženci so aktivno sodelovali, saj so s seboj prinesli svoja zelišča, nekatera pa smo nabrali v bližnji okolici predavalnice in jih skušali določiti s pomočjo literature po zakonitostih dihotomnih določevalnih ključev. Za boljše razpoloženje smo si iz zelišč pripravili zeliščni namaz in zeliščni čaj.

Veselimo se naslednjih srečanj z Lovrom, saj se bomo odpravili na Goro in Nanos in še poglobili svoja znanja prepoznavanja ter nabiranja zelišč.

Vsi zainteresirani za usposabljanje, ki vam omogoča, da pridobite nova znanja ali po certificiranju tudi javno veljavno licenco, nacionalno poklicno kvalifikacijo Zeliščar/zeliščarka, se še vedno lahko prijavite. Več informacij na helena.furlan@lu-ajdovscina.si.

Oglejte si tudi