Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Inovativno 'zlaganje kock' by Petrič

V Cankarjevem domu se je sredi novembra osmič zapovrstjo odvijal Slovenski forum inovacij, ki je bil tokrat posvečen Trajni in pametni rasti. Ajdovsko podjetje Petrič je na forumu predstavilo inovativen sistemom gradnje zidov.
Slovenski forum inovacij je nacionalna prireditev, ki predstavi inovativne podjetniške ideje, tehniške izboljšave, predloge, inovacije, izume, inovativne izdelke, storitve in poslovne module. Podjetje Petrič d.o.o. iz Ajdovščine se je na Slovenski forum inovacij prijavilo s svojim inovativnim modularnim sistemom gradnje zidov WALLRUN gabion wall system by Petrič in se izmed 127 prijavljenih uvrstilo med 47 najbolj inovativnih proizvodov. 

Izdelek so v podjetju Petrič razvili v sodelovanju z oblikovalskim podjetjem Gigodesign. WALLRUN je nov pristop k urejanju okolice objektov, ki omogoča kombinacije kamenja, betona in železa. Sestavljen je iz osnovnega modula - gabiona in raznih dodatnih elementov. »Predlog sistema kompanibilne pregradne stene z elementi korita za zelenje, klopi za sedenje in polic za naslon, si zasluži vse pohvale: sistem je široko uporaben v urbanem okolju, krati pa učinkovito rešuje tudi nekatere probleme z umestitvijo vsadkov v urbano okolje,« je zapisala ocenjevalna komisija foruma.

Sistem je dokaj enostavno postaviti, gradnja je zaradi modularnosti in predpripravljenosti elementov hitra in racionalna. Lahko bi rekli, da temelji na sistemu zlaganja kock. Lahko se ga tudi razdre in ponovno uporabi.

rl

Oglejte si tudi