Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
7°C
-2°C
JUTRI
7°C
1°C

INCASTRA - Dan ajdovske industrije in podjetništva

23. septembra 2017 se bo na letališču v Ajdovščini začela odvijati nova zgodba o ajdovski industriji in podjetništvu. Predstavilo se bo okrog 30 različnih podjetij. Gre za dogodek, ki je namenjen predstavitvi in promociji ajdovskih podjetij in gospodarstva in ga organiziramo na Ljudski univerzi Ajdovščina skupaj s partnerji po naročilu Občine Ajdovščina.

S tem namenom bodo nekatera ajdovska podjetja odprla svoja vrata in obiskovalcem ponudila vodene oglede proizvodnega procesa. Druga pa bodo svojo dejavnost na zanimiv in inovativen način predstavila na stojnici. Iz osrednjega prizorišča bodo organizirani brezplačni prevozi na vodene oglede po podjetjih. Na posamezni ogled se je potrebno prijaviti, nekaj prijav pa bomo sprejemali tudi na dan dogodka. Podjetja in urnik vodenih ogledov si oglejte na spletni strani dogodka.

Poleg osrednjega programa bo potekalo tudi razgibano družabno dogajanje. Kuhala se bo polenta velikanka, za otroke bodo potekale animacijske in ustvarjalne delavnice, na zabaven način pa boste spoznali postopke recikliranja in še veliko drugih stvari. Lahko boste preizkusili električno kolo, imeli pa boste tudi možnost panoramskega poleta nad Vipavsko dolino. S sodelovanjem v družabni igro Bingo si boste lahko prislužili lepe nagrade, poleg tega se boste naučili zmešati okusne koktajle in osvojili nekaj novih plesnih korakov. Spoznali boste tudi različne organizacije in društva, ki delujejo v Ajdovščini, za vas pa bodo organizirani tudi vodeni ogledi po Ajdovščini in Vipavskemu križu ter pravi kolesarski izlet po Vipavski dolini. Dogodek bo potekal od 9. do 17. ure, ves čas pa bo z nami v živo iz prizorišča Radio Robin, ki bo poskrbel, da bomo slišani po celotni Vipavski dolini in Goriški.

Vzporedno bo na ta dan potekal tudi Fly-in letalski dogodek, na katerem se bodo srečali piloti ultralahkih letalnih naprav in ostalega splošnega letalstva, ob tej priložnosti pa bodo obeležili tudi 60. obletnico delovanja letalske šole v Ajdovščini.

Si želite spoznati Vipavsko dolino iz zraka? Potem obiščite našo Facebook stran in sodelujte v nagradni igri za polet s Pipstrelovim letalom – mogoče se pa ravno vam nasmehe sreča!

Vabimo vas, da nas redno spremljate, všečkate in delite naše novice, saj za vas pripravljamo še veliko nagradnih iger s praktičnimi nagradami ajdovskih podjetij.

Se vidimo 23. septembra na letališču v Ajdovščini!

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!