Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
13°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Karierni sejem z dodano vrednostjo

Inštitut  za mladinsko politiko Ajdovščina se je v četrtek, 13. aprila 2017, s projektom "Lokalno partnerstvo za povečanje zaposlovanja mladih na lokalnem trgu dela" predstavil na Kariernem sejmu v Novi Gorici.

Karierni sejem, ki poteka pod okriljem zaposlitvenega spletnega portala MojeDelo.com, je v avli Mestne občine Nova Gorica združil delodajalce severnoprimorske regije, zaposlitvene agencije, različne organizacije in izobraževalne ustanove ter seveda iskalce zaposlitve.

Glavni namen udeležbe Inštituta za mladinsko politiko na Kariernem sejmu je bil predstavitev aktivnosti projekta, ki udeležencem ponuja kakovostna usposabljanja in delovno prakso pri potencialnih delodajalcih ter tkanje novih vezi z delodajalci iz regije. Ravno slednji bodo namreč glavni akterji tretje faze usposabljanj, ki mladim omogoča praktična usposabljanja na delovnem mestu.

Mladi, stari od 15 do 29 let, ki iščete zaposlitev ali zaključujete šolanje in bi se radi zaposlili v svojem lokalnem okolju, se še vedno lahko pridružite brezplačnim kakovostnim usposabljanjem. Prijavo oddate preko spletnega obrazca: KLIKNI TUKAJ. Po prejemu prijave, vas bomo kontaktirali glede nadaljnjih informacij vključitve.

Brezplačna usposabljanja potekajo v treh sklopih:

1. Uvodna usposabljanja: predavanja in delavnice, na katerih udeleženci pridobivajo začetna znanja, potrebna za vključevanje v naslednji dve fazi usposabljanja, ki sta praktično naravnani.

2. Praktično delo pri mladinskih in drugih nevladnih organizacijah: udeleženci pridobljena znanja uporabijo v praksi. V mladinskih in drugih nevladnih organizacijah krepijo kompetence, kot so timsko delo, samoiniciativnost, odgovornost  ̶  kompetence torej, ki so dobrodošle na vsakem delovnem mestu.

3. Usposabljanje pri posameznem lokalnem delodajalcu: udeleženci so vključeni v praktično usposabljanje pri posameznem lokalnem delodajalcu, pri katerem pridobivajo znanja in izkušnje za potencialno zaposlitev. Usposabljanje poteka pod mentorstvom.

Prve aktivnosti trofaznega ciljno usmerjenega  usposabljanja, ki mlade iskalce zaposlitve povezuje s potencialnimi delodajalci v regiji, so že v polnem teku. Urnik usposabljanj, katalog predavateljev in ostale informacije projekta si lahko ogledate na tej povezavi: http://www.mladi-in-obcina.si/lokalno-partnerstvo-za-povecanje-zaposlovanja-mladih-na-lokalnem-trgu-dela/.

Vabljeni k spremljanju spletne strani Inštituta za mladinsko politiko www.mladi-in-obcina.si ter facebook strani https://www.facebook.com/institut.IMP/ .

»Naložbo financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.«

 Dodatne informacije:

Inštitut za mladinsko politiko

Tel.: 040 657 676

Urška Trebižan, urska.trebizan@institut-imp.si

Oglejte si tudi