Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
0°C
PON.
14°C
4°C
Oceni objavo

Eko sklad z novimi spodbudami

Eko sklad je 9. junija je objavil javni poziv za nepovratne finančne spodbude občanom za zamenjave starih kurilnih naprav v skupnih kotlovnicah. Prav tako so na voljo dodatna nepovratna in kreditna sredstva občanom za nove naložbe v večjo energijsko učinkovitost stanovanjskih stavb in rabo obnovljivih virov energije.

Spodbuda so namenjene zamenjavi starih kurilnih naprav v skupni kotlovnici večstanovanjske stavbe s kurilno napravo na lesno biomaso, z ogrevalno toplotno črpalko, s plinskim kondenzacijskim kotlom ali pa s toplotno postajo za priklop na sistem daljinskega ogrevanja.

Skupna višina sredstev za ta namen znaša tri milijone evrov, višina nepovratne finančne spodbude pa bo znašala do 25 % priznanih stroškov naložbe, v primeru socialno šibkega občana pa lahko tudi v obsegu 100 % priznanih stroškov naložbe glede na njegov pripadajoči delež financiranja naložbe.

Dodatnih 7 milijonov evrov je na voljo za nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb. Za kredite okoljskih naložb občanov je razpisanih 14 milijonov evrov.

Razpis je objavljen na spletnih straneh Eko sklada, kjer vam bodo ponudili več informacij o načinu in možnostih pridobivanja sredstev.

Oglejte si tudi