Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Drobna pozornost, a veliko veselja

December je čas obdarovanj, pa tudi čas, ko lahko z nesebičnimi dejanji pomagamo ljudem okrog nas. Klub ajdovskih študentov in dijakov je letos v sklopu vseslovenske akcije 'Mala pozornost za veliko veselje' zbiral voščilnice za starejše. Za sodelovanje pri projektu so se odločili, ker so začutili stisko starejših, ki imajo zaradi epidemije omejene stike s svojimi najdražjimi. Z lepimi besedami, željami in mislimi so jim želeli vsaj za trenutek polepšati praznične dni, ki prihajajo.

Da bi pa akcijo obarvali bolj lokalno, so se odločili z voščilnicami razveseliti oskrbovance domov za starejše iz domačih občin – DSO Ajdovščina in Zavod Pristan Vipava. K pisanju in izdelovanju voščilnic so povabili njihove člane in druge, ki bi želeli nekomu polepšati praznike. V sklopu akcije so organizirali tudi ZOOM srečanje, kjer so se družili ob poslušanju božične glasbe in pisanju ter izdelovanju voščilnic. Na pobudo so se odzvali tako otroci, dijaki, študenti, kot tudi starejši. Skupaj so zbrali kar 335 voščil. S tem so presegli prvotni cilj 250-ih, zato se bodo voščilnic razveselili ne samo oskrbovanci, temveč tudi prejemniki pomoči na domu, ki jo prav tako izvajata omenjena domova. Velik odziv na akcijo potrjuje, da je v današnjem času še prisoten čut za sočloveka in želja po medgeneracijskem sodelovanju.

Zahvaljujejo se vsem, ki so se odzvali, in zapisali dobre želje, ki bodo starejšim gotovo narisale nasmeh na obraz in vlile poguma v novem letu. Vam pa želijo, da boste v teh prazničnih dneh ob tistih, ki jim imate najraje in vam pomenijo največ.

Obilo sreče, zdravja in miru v novem letu!

Katja Lavrenčič

Oglejte si tudi