Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
9°C
JUTRI
26°C
13°C
Oceni objavo

Dobri mož na obisku v VDC-ju

V Varstveno delovnem centru Ajdovščina - Vipava smo bili varovanci skupaj z zaposlenimi skozi celo leto pridni in marljivi. Ob svojem godu nas je zato obiskal sveti Miklavž. Dobri mož pa je s svojimi čudovitimi pomočniki presenetil tudi najmlajše otroke zaposlenih.

Na Miklavžev večer 5. decembra po večerji je v bivalni enoti VDC Ajdovščina – Vipava  najprej nekaj 'zacingljalo'. Radovednost in pričakovanje sta naraščala in nekaj trenutkov za tem nas je s svojim obiskom razveselil sv. Miklavž. Skupaj s prijaznima angelčkoma in navihanim parkljem in seveda darilci nam je pričaral doživet decembrski večer. Za tiste varovance, ki niso vključeni v institucionalno varstvo in torej ne bivajo pri nas, pa je čez noč pustil darila v naših enotah.

V četrtek, 7. decembra, pa je s svojim obiskom dolgobradi dobri mož razveselil tudi otroke zaposlenih v VDC-ju. Ker je so za Miklavžem že dolga leta dobrih del in ker je bila letos za njim že dolga pot, so ga otroci morali strpno počakati. Miklavževi pridni pomočniki v VDC-ju pa so poskrbeli, da je bilo čakanje zabavno in čarobno. Sodelavci so pripravili ustvarjalno delavnico, v kateri so si otroci z barvami okrasili vsak svojo ročno izdelano svetilko. Varovanci so svojimi mentorji pripravili doživeto predstavo o tem, kako je nastal prvi svetleč okrasek za božično drevo. Za še bolj praznično vzdušje pa je poskrbela glasba, ki so jo iz različnih glasbil izvabili varovanci pod mentorstvom zunanje sodelavke Loredane Sajovic. Bilo je pristno in iskrivo. Dotaknilo se je tako otroških kot odraslih src ter pustilo jasno in ganljivo sporočilo: kaj vse lahko posamezniki z določenimi duševnimi in telesnimi omejitvami zmorejo.

Vrhunec večera je bil seveda prihod Miklavža, ki so ga otroci skupaj s starši v soju svetlečih 'lanternic' zunaj glasno priklicali. Zaključili smo z druženjem ob čaju in pecivu. Z mislijo, kako malo je treba, da nam je skupaj lepo in kako lepo je ohraniti otroško igrivost, tudi ko odrastemo. Ter seveda z upanjem, da nas dobri mož prihodnje leto spet poišče.

 

Oglejte si tudi