Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
7°C
TOR.
28°C
10°C
Oceni objavo

Digitalna Avantura se nadaljuje v letu 2024

Inštitut za mladinsko politiko je bil kot projektni partner tudi letos uspešen pri razpisu za sofinanciranje dejavnosti usposabljanja otrok in mladih, namenjenih krepitvi digitalnih kompetenc ter spodbujanju in promociji naravoslovnih ter tehniških poklicev.
V začetku februarja so na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina že potekale prve delavnice z naslovom "Digi Krožek". Dijaki so se urili v iskanju informacij na spletu, digitalni varnosti, spletnem bontonu, programiranju in kreativni uporabi orodij. Delavnice so bile namenjene spodbujanju digitalnih veščin in krepitvi znanja o varni in odgovorni uporabi interneta.
V času zimskih šolskih počitnic pa so v MKC Hiša mladih Ajdovščina potekale delavnice z naslovom "Digi Umetnost". Vsakodnevne delavnice so bile namenjene osnovnošolskim otrokom, ki so se seznanili z osnovami digitalne umetnosti ter se naučili osnov programov, kot sta Canva in Microsoft PowerPoint za ustvarjanje lastnih umetniških del.
Projekt DigiA, ki ga sofinancira Ministrstvo za digitalno preobrazbo, si prizadeva za spodbujanje digitalne umetnosti in spodbujanje zanimanja za naravoslovne poklice. Delavnice so bile odlična priložnost za dijake in osnovnošolske otroke, da so se naučili novih veščin in razvili svojo ustvarjalnost na področju digitalnih tehnologij.

Inštitut za mladinsko politiko bo znotraj projekta DigiA tudi v prihodnosti organiziral delavnice in druge aktivnosti, s katerimi bo spodbujal digitalno pismenost in ustvarjalnost med mladimi. Za več informacij spremljajte spletno stran www.institut-imp.si ali družabna omrežja Inštituta za mladinsko politiko.

Anja Bandelj, vodja projektov, Inštitut za mladinsko politiko 

Oglejte si tudi