Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Božički spet na motorjih

Dogodek, ki ga v zadnjih dveh letih zaradi znanih razlogov ni bilo, se letos vrača in sicer v petek, 23. decembra 2022. Namen dogodka je popestritev decembrskega dogajanja v Novi Gorici in okolici, s katerim želijo polepšati dan otrokom, še posebej tistim z oddelka invalidne mladine v Stari Gori.

Potek dogodka:

- zbiranje motoristov bo potekalo med 10. in 11. uro pred Gostilno Furlan v Braniku,

- ob 11.00 odhod. Vožnja mimo otroških vrtcev v: Prvačini, Vogrskem, Bukovici, Biljah, Šempetru, Novi Gorici in Solkanu,

 - ob 13.00 je predviden obisk Mercatorjevega centra v Kromberku, vožnja skozenj ter zbiranje daril, 

- nato sledi kratek postanek na Radiu Robin, 

- vožnja skozi Novo Gorico, mimo Rožne Doline v oddelek Invalidne mladine v Stari Gori. 

Zamisel za Božičke na motorjih se je porodila pred šestnajstimi leti. Člani takratnega Motokluba Rihemberk so se na pobudo Erika Breščaka zbrali, preoblekli v Božičke, zbrali darila in vse skupaj odpeljali v Oddelek za invalidno mladino Stara Gora, ki deluje v okviru Splošne bolnišnice Franca Derganca iz Šempetra. V tem oddelku se zdravijo predvsem otroci z motnjami v gibanju ter drugimi kombiniranimi motnjami v razvoju.

Odziv otrok in osebja bolnišnice je bil tako pozitiven, da je nemudoma padla odločitev, da dogodek postane tradicionalen, k sodelovanju pa se povabi tudi druge slovenske in italijanske moto klube, ki se dogodka množično udeležujejo vsa leta.

Oglejte si tudi