Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
0°C
PON.
14°C
4°C
Oceni objavo

Beer& Burger festival Vipavska dolina v sklopu dogodka UTVV Slovenia

Vzporedno z mednarodnim tekaškim dogodkom Ultra Trail Vipavska dolina 2022 bo pred Lanthierijevim dvorcem v Vipavi potekal tudi Beer& Burger festival Vipavska dolina.

Vse pa se bo začelo v petek, 6. maja, na Lavričevem trgu v Ajdovščini, kjer se bo v boj pognalo preko 220 tekačev iz najdaljših razdalj Emperor in Centurion. Na startu jih bo pričakala rimska vojska in sam cesar Teodozij, ki bo tja prijezdil na lipicancu. Letošnja novost je prečkanje meje z Italijo, kjer bodo tekači na najdaljši progi Emperor - 170 km tekli skozi slavno ulico Raštel na Goriški grad in se od tam povzpeli na Kostjanjevico ter naprej skozi Panovec proti cilju v Vipavi.

Zvečer pa bo v Vipavi pred Lanthierijevim dvorcem alpinistično predavanje legendarnega alpinista in alpinistke, zakoncev Andreja in Marije Štrenfelj. Andrej je prvi Slovenec, ki je osvojil vrh najvišje gore sveta Mount Everest. Skupaj z ženo Marijo pa sta prvi par, ki sta se na ta vrh povzpela skupaj.

V soboto, 7. maja, se prireditev začne s štartom Gladiator v Vipavskem Križu in nadaljuje v Vipavi z izjemno pestrim dogajanjem. Ves dan bo odprt sejem UTVV s predstavniki športne opreme, prehrane, pijače in organizatorjev tekov iz Slovenije in tujine. Glavni pokrovitelj AL!VE bo prisoten z bogato stojnico čokolade in okusnimi sladoledi.

Od 10.00 do 16.00 bodo v Vipavi sledili štarti razdalj Legionar, Obelix in Asterix. Med vsemi tekmovalci so tudi elitni atleti iz Argentine, Italije, Poljske in Slovenije. Za svojih 50 let bo slovenska smučarska legenda Jure Košir pretekel petdeset kilometrsko razdaljo Gladiator.

Vseh tekačev bo preko 1.300 iz 31 držav sveta, če naštejemo nekaj bolj oddaljenih: Mehika, Izrael, Iran, Arabski emirati in Reunion - otok vzhodno od Madagaskarja. Ter praktično vsaka evropska država.

Vabljeni v petek in soboto, da se pridružite pestremu dogajanju, navijate za tekmovalce, si ogledate rimsko vojsko in cesarja Teodozija na lipicancu ter se sprehodite med raznolikimi stojnicami. V soboto zvečer pa pridite na Beer& Burger festival Vipavska dolina, kjer bo poleg izvrstne hrane in pijače tudi živa glasba s skupinama DackJaniel's in Batista Cadilac.

Vstopnine ni! 

Program petek, 6. maj

-       08.00 odprtje sejma UTVV 2022 (Glavni trg, Vipava)

-       08.00 odprtje prevzemov štartnih številk (Lanthierijev dvorec, Vipava)

-       15.00 štart Emperor - 170km (Lavričev trg, Ajdovščina)

-       20.00 alpinistično predavanje Andrej in Marija Štremfelj (Glavni trg, Vipava)

-       23.00 štart Centurion - 100km (Lavričev trg, Ajdovščina)

Program sobota, 7. maj

-       05.00 prevzem štartnih številk (Lanthierijev dvorec, Vipava)

-       07.30 štart Gladiator – 50 km (Vipavski Križ)

-       08.00 sejem UTVV 2022 (Glavni trg, Vipava)

-       10.15 štart Legionar – 30 km (Glavni trg, Vipava)

-       10.30 štart Obelix – 8 km pohod med vinogradi (Glavni trg, Vipava)

-       14.00 začetek Beer& Burger festival Vipavska dolina (Lanthierijev dvorec, Vipava)

-       16.00 štart Asterix – 13 km (Glavni trg, Vipava)

-       19.00 podelitev medalj in nagrad na Asterix, Legionar, Gladiator (Lanthierijev dvorec, Vipava)

-       20.00 nastop glasbene skupine DackJaniel's (Lanthierijev dvorec, Vipava)

-       21.00 nastop glasbene skupine Batista Cadillac (Lanthierijev dvorec, Vipava)

Oglejte si tudi