Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

ADC plesalci z izvrstnimi rezultati

Wajdušna! ADC ponovno prinaša v našo lepo zeleno dolinico en kup zlata.

S ponosom, hvaležnostjo in neznanskim veseljem sporočamo, da smo več kot uspešno zaključili tekmovalni dan v Crikvenici, 13. 5. 2023 na European Dance Ošen festivalu.

Na pot smo se podali v zgodnjih jutranjih urah, saj smo se ob 9.00 že predstavili s prvo tekmovalno točko We are one. Ta je na novo, v letošnji sezoni formirana tekmovalna skupina Pionirji Street show, kateri so na tekmovalnih odrih stali šele drugič, so pa tako kot že na prvem festivalu tudi tokrat osvojili zlato.

Nadaljevali so Pionirji hip hop s točko Tornado in si priplesali 1. mesto ter vstopnico za TOP 6, kjer so po ponovno odplesani koreografiji poželi aplavz za nehvaležno vendar več kot odlično 4. mesto med šestimi najboljšimi skupinami celotnega festivala. Deklice iz skupine Bombice so z najiskrenejšem otroških izrazom in solzicami sreče prejele pokal za 1. mesto. Bombice je skupina sedmih deklic iz skupine Tornado, ki na IDO tekmah nastopajo v kategoriji malih otroških skupin.

Na tekmovalnem podiju je prvič stala Inja Šinigoj s točko My colours in si v Street show kategoriji priplesala 1. mesto ter dobila posebno pohvalo in pokal za najkreativnejšo točko celotnega festivala. V isti kategoriji je tekmovala tudi Ella Avdibašič in na stopničkah stala takoj za Injo. V Street showu za ADC tekmuje tudi Zoja Volk, in sicer v članski konkurenci in je (tudi) na tem festivalu zažarela v zlatu.

Tekmovali so tudi Piloti, ena od dveh ADC mladnskih formacij v letošnji sezoni in zmagali v svoji kategoriji ter osvojili 5. mesto med najboljšimi.

V članski kategoriji so sodnike prepričali Divertirse, premagali konkurenco, bili izbrani v TOP 6 ter zmagali kot najboljša točka festivala, priplesali pa so si tudi denarno nagrado.

Mala članska skupina Benzen je stala na najvišji stopnički, ravno tako pa tudi brata Kolar Tratnik, ki sta dvignila na noge celo tribuno, dobila posebno pohvalo in pokal za najboljša plesalca festivala, denarno nagrado in pokal za 3. mesto celotnega festivala.

Drugič v letošnji sezoni so se tekmovanja udeležili tudi Člani 2, s točko W-Element, poimensko sicer ista kot lani, seveda pa s popolnoma novo koreografijo. Priplesali so pokal ter medalje obarvane v zlato. Največja radost in hkrati presenečenje pa je bilo 6. mesto v zaklučnem delu festivala Master gala ali Top of.

Vse naštete koreografije so se predstavile z več ali manj hip hop elementi, gibi; koreografijami. Tudi street shoŵ bi lahko predstavili tako, le da se pri tej kategoriji predstavlja tudi zgodba in predvsem izraznost v njej.

To pa še ni vse, kajti predstavila se je tudi nova plesalka Tina Kogoj in sicer s Twirling točko Didn't know what love could be in v Open senior solo osvojila 1. mesto.

Iskrene čestitke vsem!

V ADC se vsi trenerji, vodja, administratorka ter vsi ostali člani ekipe trudimo, da je naša družina vesela in zadovoljna. Pomembno nam je, da plesalci iz tedna v teden rastejo na plesnem področju ter seveda tudi kot otroci ali odrasli ljudje, ki znajo sprejemati vzpone in padce in to dokazujejo v svetu, na tekmah, na splošno v življenju.

Če si želite postati del naše družine, se nam lahko pridružite!


Oglejte si tudi