Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

6.Turistična Moto Avantura – Wajdušna 2023

Člani Moto kluba Q VEJTR iz Ajdovščine se tudi letos pripravljamo na ta prav poseben motoristični dogodek. Kaj sploh je turistična moto avantura? TMA je druženje motoristov in ljubiteljev motociklov, kjer se vozniki in sopotniki na motorjih ali mopedih spopadajo z različnimi nalogami.

V soboto, 3. junija ob 10. uri (v primeru slabega vremena 10. junija) se bomo zbrali za bivšo vojašnico Srečka Kosovela, ob UE Ajdovščina, kjer se bodo tekmovalci prijavili in seznanili s potekom prireditve. Ob prijavi dobi vsak udeleženec darilno vrečko z izdelki lokalnih proizvajalcev, motorističnim zemljevidom 'Z motorjem po Vipavski dolini' ter drugim promocijskim materialom, ki smo ga pripravili v sodelovanju s TIC Ajdovščina. Sledile bodo izobraževalne delavnice za varnejšo udeležbo v prometu. Strokovno usposobljene osebe bodo udeležencem in obiskovalcem osvežile znanje prve pomoči, uporabe defibrilatorja, ravnanja v primeru prometne nesreče in predstavile sistematičen pristop k poškodovanemu motoristu ter  novosti v cestnoprometnih predpisih in prikazale varno vožnjo na lažjem poligonu. Na vseh izobraževalnih delavnicah se lahko udeleženci tudi preizkusijo v različnih nalogah, kjer se jih bo ocenilo.

Ko udeleženci zaključijo delavnice in ostale aktivnosti na glavnem prizorišču, se podajo na individualno turistično vožnjo po Vipavski dolini.  Na prireditvi se udeleženci srečajo z marsikatero manj znano in skrito podrobnostjo Vipavske doline. Avantura motoriste z leti popelje na različne konce Vipavske doline, saj v sklopu turistične vožnje vsako leto poiščemo nove postojanke in pripravimo drugačne naloge.

Po vrnitvi jih čaka malica in osvežilna pijača ter razglasitev rezultatov. Najboljši prejmejo bogate nagrade, ki jih prispevajo sponzorji prireditve. Sledi še druženje. Posebnost letošnjega druženja bo jahanje mehanskega bika. Na voljo bo za vse, ki bi se radi preizkusili v tej divji ježi.

Moto klub Q VEJTR

 

Oglejte si tudi