Logo MojaObčina.si
JUTRI
28°C
14°C
PON.
28°C
11°C
Oceni objavo

7 priznanj za športne dosežke 2022 gre v ADC

Športna zveza Ajdovščina je Plesnemu centru ADC podelila 7 priznanj, katerih uspehi so zabeleženi tudi v samem svetovnem vrhu.
V Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini je 10. marca potekal slavnostnid ogodek, podelitev priznanj za športne dosežke v letu 2022. Športna zveza je Plesnemu centru ADC podelila 7 priznanj, katerih uspehi so zabeleženi tudi v samem svetovnem vrhu.

Člani skupine Red storm so postali svetovni podprvaki, Evelin Bajc je v konkurenci hip hop solist postala bronasta na svetu in prejela srebrno plaketo, Nick Keber za svoje uspehe na državnem, evropskem in svetovnem tekmovanju prav tako, v klub pa so prinesli priznanja še vodja Plesnega centra ADC, Alice Stojko Saliu z 2. mestom na državnem prvenstvu v latinsko ameriških plesih, nagrade so prejele še mala pionirska skupina W-GROUP, mala članska skupina BUŠE in članska formacija DIVERTIRSE.

Na plesalce že uveljavljenega plesnega kluba smo vsi Ajdovci izredno ponosni, saj našo celotno Vipavsko dolino dobro zastopajo vsepovsod po svetu.

Dogodek, ki ga je organizirala Športna zveza Ajdovščina so zaključili nastopi plesalcev omenjenega plesnega kluba. V enem tednu so pripravili koreografije, ki so predstavile glasbeni sprehod skozi vseh pet kontinetnov, ki sestavljajo olimpijske kroge.

Ker so plesalci v tekmovalnem obdobju in imajo dneve zapolnjene s treningi, je bila uskladitev treningov vseh nastopajočih zelo težko izvedljiva, vendar so se v klubu dogovorili, da naloge koreografij in uzvedbe prepustijo določenim plesalcem. In tako so se le-ti vestno in zagnano na vsak kontinet pripravili z vso predanostjo in vnemo po dobri izvedbi zaupane naloge.

Najprej so predstavili Afriko s koreografijo Karin Fikfak, ki je k sodelovanju povabila Alhajija Stojko Saliu, Fozio Saliu, Martina DiFalca in Manco Sirk. Sledila je Avstralija z Zojo Volk in plesalkami Elin Trobec, Megi Pečenko, Kristino Lozar ter Nežo Vrtovec. Ameriko so predstavili Nick Keber, Larisa Koren, Kiara Aranđelović Brana, Karin Fikfak ter Evelin Bajc, ki je tudi ustvarila ples na glasbo Where is the love.

Koreografija, ki nas je tudi nasmejala ne samo navdušila, je bila PSY, Gangnam style z Nino Ukmar, plesali pa so Amelie Zerezghi, Lana Čučilović, Nick Keber, Meggy Resnik in Doroteja Rojko. Kot zadnja točka pa je aplavz požela koreografija Larise Koren s plesalkami Veroniko Knafelc, Manco Sirk, Evelin Bajc, Kiaro Aranđelović Brana in pesmijo Wild dances.

S plesom in glasbo smo naredili krog okrog sveta. Z glasbeno zgodbo, ki so jo povezovalci poimenovali olimpijska glasbena Mondovizija je bila zaključena letošnja prireditev.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem športnih dosežkov. Mi, ki pa smo s srcem in dušo predani plesu, posebej čestitamo ADC plesalcem in jim želimo še veliko lepih uspehov.

A. K.

Oglejte si tudi