Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
15°C
4°C
JUTRI
16°C
4°C

Pilonov počitniški kovček v Pilonovi galeriji Ajdovščina; Poletne počitniške delavnice za osnovnošol

4161
Organizator: PILONOVA GALERIJA AJDOVŠČINA
Vstopnina: Cena sklopa 4 delavnic: 18 €, Cena posamične delavnice: 5 €

V prvih dveh počitniških tednih bomo v prijetno hladnih prostorih Pilonove galerije ter v njeni neposredni okolici ustvarjalno počitnikovali:

 

Torek, 26. junij in 3. julij, 10.00–13.00

Krajinska preproga

Slikar Emerik Bernard na tokratni razstavi predstavlja slike, ki jih preveva občutje mediteranskih pejsažev in istrske pokrajine. Tudi mi bomo poiskali tiste značilnosti in posebnosti, detajle in poteze, ki zaznamujejo našo domačo pokrajino ter jih z barvo prenesli na podlago iz tekstila. Slike bomo nato s šivanjem sestavili v svojstveno krajinsko preprogo.

 

 

Sreda, 27. junij ali 4. julij, 10.00–13.00

Igrivi predmeti 

Sredina delavnica bo v znamenju izvirno in samosvoje razgibanih figur na slikah razstavljavca Živka Marušiča. Na svoj način jih bomo prenesli v tretjo dimenzijo ter iz odpadnih materialov ustvarili igrivo in zabavno instalacijo.

 

Četrtek, 28. junij ali 5. julij, 10.00–13.00

Fantazija, fantazija!

Na četrtkovi delavnici se bomo sprehajali med naslikanimi bitji, živalmi, rastlinami ter arhitekturo v delih umetnika Marka Jakšeta. Domišljiji bomo pustili prosto pot in v kiparskem materialu upodobili fantastična bitja ter jih pobarvali. Skulpture bomo nato postavili v zanje izdelane svetove. 

 

 

Petek, 29. junij ali 6. julij, 10.00–13.00

Skrinjice s sanjami

Navdih za ustvarjanje bomo na petkovi delavnici poiskali v tišini in poeziji sanjskega slikarskega sveta umetnice Metke Krašovec. Sestavili bomo lesene škatlice / skrinjice, jih na različne načine okrasili ter domislili, kaj bomo doma shranili vanje. 

 

Cena sklopa 4 delavnic: 18 €

Cena posamične delavnice: 5 €

 V ceno je vključen ustvarjalni material ter dopoldanska suha malica s pijačo.

 

Delavnice so primerne za otroke od 5 let naprej.

Program delavnic posameznega dne bomo prilagodili vremenskim razmeram.

 

Prijave sprejemamo do četrtka, 21. junija 2018, v Pilonovi galeriji v Ajdovščini, Prešernova 3 ali na email naslovu: pilonova.galerija@siol.net, lahko pa nas tudi pokličete na: 05 368 91 77.

Pohitite, število mest je omejeno!

Všečkaj objavoOglejte si tudi