Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
10°C
JUTRI
21°C
16°C

Otvoritev fotografske razstave Profi fotografija

##VIEWS##
Organizator: Mladinski Kulturni Center Hiša Mladih Ajdovščina
Kontaktni podatki organizatorja: Mladinski Kulturni Center Hiša Mladih Ajdovščina, info@mc-hisamladih.si; 041 945 392.
Vstopnina: Vstop prost

Tečaj fotografije »Profi fotografija« je dvomesečni tečaj za mlade navdušence fotografije, ki je potekal pod streho Hiše mladih in pod mentorstvom mladega fotografa Nika Velikonje.

Na delavnicah so se mladi naučili osnovnih tehnik digitalne in analogne fotografije.

Začeli smo z osnovami fotoaparata, naučili smo se kaj je zaslonka, zaklop in ISO. Nadaljevali smo z osnovnimi kompozicijami, kjer so se dijaki naučili opazovati svojo okolico in jo zajeli skozi njihov objektiv. Naučili so se tudi osnov fotografiranja v studiju. S prenosnimi bliskavicami so mladi fotografi zajeli studijski portret. Ko je bilo digitalne fotografije preveč, so se dijaki preizkusili še v analogni fotografiji. Na delavnici je vsak imel priložnost posneti instant fotografije Polaroidne kamere. Ker se fotografije ne konča samo z pritiskom na sprožilec, so se dijaki naučili tudi dela v digitalni temnici.

Po končanih obdelavah fotografij bodo mladi skupaj z mentorjem pripravili skupinsko fotografsko razstavo, katere otvoritev bo v četrtek, 18. aprila, ob 18. uri v galeriji Hiše mladih. Vabljeni k ogledu! 


Dogodek nastaja v okviru Festivala Klementina - https://www.mc-hisamladih.si/sl/dogodki/2024040212555351/festival-klementina-2024/Oglejte si tudi