Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
10°C
JUTRI
21°C
16°C

Kulturno-umetniški večer: Modra ženska v mestu sonca

##VIEWS##
Organizator: Mladinski Kulturni Center Hiša Mladih Ajdovščina
Kontaktni podatki organizatorja: Mladinski Kulturni Center Hiša Mladih Ajdovščina, info@mc-hisamladih.si, 041 945 392.
Vstopnina: Prostovoljni prispevki

Vabljeni na svojevrsten dobrodelni multivizijski umetniški večer z uspešno slikarko Lono Verlich!

Krstna uprizoritev je bila oktobra 2021 izvedena v sejni sobi vinske kleti Guerila na Planini pri Ajdovščini, druga pa v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini konec novembra 2021. Ponovna uprizoritev v Ajdovščini je bila aprila 2022, ter junija 2022 v Piranu.

Predstava je zasnovna tako, da omogoča izvedbo na gledaliških odrih, kot tudi v raznih manjših dvoranah, avlah, večnamenskih prostorih in omogoča interakcijo s povabljenimi. Po končanem kulturnem programu si lahko obiskovalci od blizu ogledajo umetniška dela, spoznajo avtorico in se z njo pogovarjajo.

Predstava v 45-ih minutah skozi različna izrazna sredstva občinstvu prenese glavno sporočilo umetnice in ponudi svojevrstno kulturno doživetje skozi likovno umetnost, glasbo, poezijo, izrazni ples, projekcijo in avtorski kratki film.

Vsa omenjena izrazna sredstva pa podpirajo osrednje sporočilo ''Modra ženska Rdeče srce''.

Modra ženska se je rodila tik preden nas je presenetila novica o novem virusu. Razcvetela pa se je sredi kaotičnega obdobja koronskih karanten, ko sem imela dovolj časa za razmišljenje in opazovanje sveta okoli sebe. In ta svet nam je v zadnjem času razgalil mnogo obrazov.       (Lona Verlich)

Dogodek ima tudi pozitivno družbeno kritično noto, saj umetnica obravnava trenutno stanje družbe in se na koncu do tega opredeli s svojim pozitivno naravnanim sporočilom.

Vabljeni na ogled multivizijskega performansa Modra ženska v mestu sonca, v petek, 19. aprila, ob 20. uri, v veliko dvorano Hiše mladih v Ajdovščini.

Vstop je prost.


Dogodek nastaja v okviru Festivala Klementina - https://www.mc-hisamladih.si/sl/dogodki/2024040212555351/festival-klementina-2024/ Oglejte si tudi