Ekskluzivno v sodelovanju z ŽAROVNIJAMI: Pripravi se na pravo kulinarično avanturo, ki jo bomo skupaj z ekipo Žarovnije spremenili v nepozabno izkušnjo za vse čute! Če si ljubitelj dobrega mesa, ognja in pivske kapljice, tega dogodka enostavno ne smeš zamuditi.
Kaj te čaka?
- Priprava domačega testa in peka mehkih, zračnih bombetk
- Skrivnosti odličnih burger omak in priprava sveže, hrustljave zelenjave
- Spoznavanje pravih kosov mesa – kako jih izbrati, zmleti in oblikovati
- Priprava klasičnih in “smash” burgerjev
- Peka na vrhunskem Kamado Bono žaru nad ogljem, v duhu pristne BBQ kulture
- Degustacija izbranih kraft piv lokalne pivovarne – popoln par za vsak burger
V sodelovanju z mojstri ognja – Žarovnije, ki bodo z vami delili svoje znanje, trike in navdušenje nad peko na žaru!
Za koga je tečaj?
Za vse, ki radi dobro jeste, uživate v pripravi hrane in želite odkrivati nove okuse – od začetnikov do žar entuziastov.
P.S.: Vse, kar ustvarimo, tudi pojemo – ob druženju, dobri hrani in kapljicinečesa posebnega.
Cena: 80€ / osebo (v ceno je vključena tudi ena pijača na osebo).
Za udeležbo je nujna predprijava, saj je število mest omejeno na 15 oseb. Za delavnico omogočamo tudi možnost nakupa in koriščenja darilnega bona Rustjeve hiše kruha. Več informacij in prijave na prostordozivetij@rustjevahisa.si.
O mentorju: Erik Bačar, ki prihaja iz Vipavske doline, je velik entuziast peke z drožmi in soustanovitelj D(r)oživetja, šolepeke z naravnim kvasom. Po izobrazbi sicer ni pek, vendar pa si je v teh letih s prebiranjem literature in treningi pridobil ogromno izkušenj in bogato znanje. Njegova želja je, da bi se nekega dne govorilo o kruhu, tako da ne bi bilo treba dodati, da je narejen z drožmi in brez industrijskega kvasa. O kruhu, kot so ga pekli naši predniki. Sodeluje z največjimi strokovnjaki, od znanstvenikov do pekov ter strastnih ljubiteljev na področju prehrane. Erik je človek, ki ga je navdušenje do peke popeljalo v take globine, da si ga drznemo označiti za pomembnega poznavalca tega področja v Sloveniji, čeprav je to le nekaj, kar počne v prostem času.

