Na delavnici se bomo naučili priprave bogatega kvašenega testa za potico, malih skrivnosti za najbolj sočen in okusen nadev ter vse trike, da bo potica vedno uspela! Kakšna je prava oblika slovenske potice? Kako povijemo potico, da ostane pri peki lepo stisnjena? Ali za potico izberemo svež ali suh pehtran? Zakaj moramo potico našpikati, preden jo spečemo? To in še veliko več vam bo na delavnici razkrila mentorica Julijana Krapež.
Cena: 45 eur
Obvezne so predprijave na prostordozivetij@rustjevahisa.si ali osebno v Rustjevi hiši kruha. Skupina je omejena na največ 15 oseb.
O mentorici
Julijana Krapež je vrhunska kuharska mojstrica, ki se je marsikdo spominja še iz oddaje Gostilna išče šefa. Je pristna Ajdovka, svoje prvoprofesionalno kuharsko znanje je pridobivala na dvorcu, kasneje pa ga je večlet izpolnjevala v restavraciji, ki se ponaša z Michelinovo zvezdico. Zadnjeleto kraljuje v kuhinji gostilne Podfarovž v Vipavi, kjer s svojimi kreacijami,ki vključujejo predvsem lokalne sestavine, navdušuje goste iz vse Slovenije.
