Na delavnici se bomo naučili priprave kvašenega testa za krofe in vseh trikov za najboljše (in tudi najlepše – s pravim venčkom!) krofe. Kako pripravimo najbolj puhaste krofe? Zakaj je pomembno, kako jih obrnemo, ko jih damo v olje? Koliko časa jih moramo cvreti, da bodo pravilno zapečeni in bo okoli nastal lep venec? Nadevali jih bomo z marmelado, Julijana pa bo poskrbela za še nekaj idej, kako jih lahko napolnimo ali prelijemo, da ustvarimo povsem drugačne, gurmanske krofe.
Cena: 40 eur / osebo
Obvezne so predprijave na prostordozivetij@rustjevahisa.si ali osebno v Rustjevi hiši kruha. Skupina je omejena na največ 15 oseb.
O mentorici
Julijana Krapež je vrhunska kuharska mojstrica, ki se je marsikdo spominja še iz oddaje Gostilna išče šefa. Je pristna Ajdovka, svoje prvo profesionalno kuharsko znanje je pridobivala na dvorcu, kasneje pa ga je več let izpolnjevala v restavraciji, ki se ponaša z Michelinovo zvezdico. Zadnje leto kraljuje v kuhinji gostilne Podfarovž v Vipavi, kjer s svojimi kreacijami, ki vključujejo predvsem lokalne sestavine, navdušuje goste iz vse Slovenije.
Kulinarična delavnica Najboljši pustni krofi z Julijano Krapež
##VIEWS##
Organizator: Rustjeva hiša kruha Ajdovščina
Kontaktni podatki organizatorja: Mlinotest d. d. Živilska industrija, info@mlinotest.si, 05 3644500.
Vstopnina: 40€
Nujne so predprijave.
Oglejte si tudi
Delavnica peke - Kruh z drožmi z Erikom Bačarjem
Rustjeva hiša kruha
Pogovorni večer: Jochmann in njegov mlin
Rustjeva hiša kruha
Pizza & Pivo: Porka Eva peče pizze v Rustjevi hiši ob spremljavi pive Castra
Rustjeva hiša kruha