Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C

Jazz Punt Big Band: We Will Rock You I Poletje v Vipavskem Križu 2021

##VIEWS##
Organizator: GLASBENO DRUŠTVO ''NOVA'' NOVA GORICA
Kontaktni podatki organizatorja: 041 618 373.
Vstopnina: 10 € | otroci do 12. leta, upokojenci in prebivalci Vipavskega Križa 8 €
blagajna na lokaciji, eno uro pred pričetkom

Jazz Punt Big Band ustvarja od leta 2005 in je v tem času izvedel več kot 180 koncertov doma in v tujini. Z dosegom najvišjega števila točk so se dvakrat dokazali na mednarodnih tekmovanjih big band zasedb. Ob 15. obletnici delovanja so pripravili projekt ‘We Will Rock You’, ki je posvečen legendarni skupini Queen.
Jazz Punt Big Band že od ustanovitve vodi pozavnist Matija Mlakar. Občasno sodelujejo z uveljavljenimi glasbeniki; ob spremljavi Jazz Punt Big Banda so tako nastopili Mia Žnidarič, Uroš Perić, Ana Bezjak, Boštjan Gombač, Mike Sponza, Karin Zemljič, Blaž Vrbič, Jaša Šaban idr.
Svoje ime, Jazz Punt Big Band, so si izbrali zaradi dveh razlogov – prvi je ljubezen do jazz glasbe, z drugim pa so želeli člani pokazati pripadnost svojemu mestu, ki je znano po velikem Tolminskem kmečkem uporu iz leta 1713.
S projektom “We Will Rock You” se želijo člani Jazz Punt Big Band-a pokloniti legendarni angleški rock skupini Queen, ki je bila ustanovljena pred 50-imi leti v Londonu in je še danes ena najbolj znanih glasbenih skupin pri vseh starostnih generacijah. Priredbe skladb kot so Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, Another One Bites The Dust idr., so jazzovsko obarvane, aranžmaje pa so prispevali tudi slovenski aranžerji (Matjaž Mikuletič, Goran Krmac, Albert Kerekeš, Matija Mlakar, Tanja Srednik). Z Jazz Punt Big Bandom bosta nastopila tudi mlada perspektivna vokalista, Tanja Srednik in Jaša Šaban. Glasbena poslastica, ki je ne gre zamuditi! Tmin Will Rock You!
Vstopnina: 10 € | otroci do 12. leta, upokojenci in prebivalci Vipavskega Križa 8 €.

Oglejte si tudi