Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
10°C
6°C

FESTIVAL HIŠE MLADIH 2022

Organizator: Mladinski Kulturni Center Hiša Mladih Ajdovščina
Kontaktni podatki organizatorja: Mladinski Kulturni Center Hiša Mladih Ajdovščina, info@zs-ajdovscina.si, 05 3644724.
Vstopnina: Vstop prost

Kot vsako jesen tudi letos Festival Hiše mladih v Palah

Festival Hiše mladih se vsako leto dogaja z namenom prikaza delovanja različnih mladinskih organizacij, ki si delijo prostor v Hiši mladih.

Letošnje festivalsko dogajanje prične  25. novembra, ob 14. uri, ko se boste vsem hišnim lahko pridružili na kostanjevem pikniku in otvoritvi razstave Živimo Hišo mladih. V večernih urah pa na koncertu raperja Trkaja in predskupine Tomos.

Vsako leto v Hiši mladih poskrbimo, da je program žanrsko pester ter aktualiziran. V sklopu dogodkov bodo namreč na programu tudi predstavitve programov, ki delujejo v hiši. Festival se pridružuje pozivu Inštituta za mladinsko politiko s programom Mladost na burji ter poziva mlade, da se preizkusijo s prijatelji v Action boundu »Po Ajdovščini«. Medobčinsko društvo prijateljev mladine pa vabi k sodelovanju v Geocachingu Hiše mladih. V okviru festivala se bosta odvile tudi dve podelitvi. Prva je del programa Medobčinskega društva prijateljev mladine Jaz in moja prihodnost, drugo pa organizira Mladinski svet Ajdovščina s podelitvijo nazivov Naj prostovoljka / prostovoljec in Naj prostovoljni projekt v občini Ajdovščina 2021/22.

Poskrbeli bomo seveda tudi za najmlajše z delavnico Dobra dela za dobro počutje in pa medgeneracijsko ustvarjalno delavnico, v izvedbi PUM-O Ajdovščina, izdelovanja lesenih okraskov.

Naš gost bo tudi raziskovalec biopolja Franc Šturm z zanimivim predavanjem na temo kulturne in naravne dediščine Znanje preteklosti za prihodnost in kako uporabimo staro znanje v prostoru in prehrani.

Ljubitelji potopisov in izjemnih dosežkov boste verjetno z zanimanjem pospremili predavanje Anžeta Samca e njegovem potepanju po Kolumbiji. Ter 1000 km okrog Slovenije v 77 urah ultramaratonke in vsestranske športnice, Tine Žarki. Zaključili bomo na veliko, s koncertom Ane Pupedan in predskupine Superhuman goats, v soboto 3. decembra.

Celoten program festivala lahko spremljate na Facebook profilu Hiše mladih in na spletni strani www.mc-hisamladih.si.

Vabljeni v Pale!

 

 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi