Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
13°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

V KLOPCAH PRAZNOVALI

15. avgusta je Marija Škufca s Klopc pri Dvoru praznovala  90 let. Čeprav je v življenju okusila veliko težkih in stresnih situacij je relativno zdrava in vesela. Ob smrti moža, dveh sinov in vnuka je bilo težko, a je vse   prenesla s pokončno in odločno držo.

Vaščani so ji postavili slavolok, kar dokazuje, da ima v vasi in okolici veliko prijateljev. Domači so se zbrali na njen rojstni dan. Čeprav je hiša velika, se je napolnila do zadnjega kotička.  Vesela je bila, obiska svojih otrok in sorodnikov, še posebej pa trinajst vnukov in štirinajst pravnukov.

Delegacija občinske uprave Žužemberk, na čelu z direktorjem in županom, društva upokojencev in krajevnega odbora Rdečega križa z Dvora, pa smo Marijo obiskali dan po praznovanju. Za jubilej smo ji čestitali, izročili šopke in ji izročili skromna darila.  Ob obloženi mizi, ki jo je pripravila snaha Danica, smo s slavljenko poklepetali in nazdravili, kar se ob takšnem dogodku tudi spodobi. Ob pogovoru je čas hitro tekel. Ob slovesu smo ji zaželeli zdravja in obljubili, da se najpozneje po enem letu ponovno srečamo.   

Dušan Mikec

Oglejte si tudi