Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za torek, 28.02.2017

pretežno oblačno
Ponoči se bo v zahodni Sloveniji pooblačilo. Jugozahodnik nad nami se bo krepil. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, ob morju 8 stopinj C.
2°C | 15°C
sreda, 01.03.2017
3°C | 15°C
četrtek, 02.03.2017
2°C | 15°C
petek, 03.03.2017
3°C | 15°C
sobota, 04.03.2017
3°C | 18°C
Opozorila
Torek, 28.2.2017 ob 6h
Danes bodo najmočnejši sunki jugozahodnega vetra lahko ponekod še presegli hitrost 70 km na uro. Veter bo predvidoma najmočnejši na vzhodu države in v višje ležečih krajih.
2°C
15°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Dogodki

Kuharska delavnica s štruklji


DOGODKI

| |
18.04.2016      12:16
A A

Kuharska delavnica s štruklji



Deli:

 

Udeleženci Medgeneracijskega središča so se tokrat zbrali na kuharski delavnici z Andrejem Hočevarjem, ki nam je predstavil pripravo dveh vrst štrukljev: gluhih iz kvašenega testa in dolenjskih iz vlečenega testa.

Udeleženci so se najprej naučili pripraviti testo za dolenjske štruklje, ki ga zamesimo iz 50 dag moke, 1 žlice olja, soli in mlačne vode. Testo mora počivati približno pol ure. Testo natanko razvaljamo in dodamo nadev: 30 dag skute, drobtine in 4 jajca, ki jih prej razžvrkljamo in ocvremo na vročem olju. Štruklje zavijemo in razrežemo na približno 10-15 cm velike kose. Nekaj štrukljev smo dali v prej ogreto pečico 220°C in jih pekli dobre pol ure. Nekaj štrukljev pa smo dali v slan krop in kuhali dobrih 20 minut.

Medtem smo pripravili testo za gluhe štruklje iz 1 kg moke, soli, malo vode in 4 dag kvasa. Tudi to testo pustimo počivati približno pol ure. Tako vzhajano testo razrežemo na pravokotnike velike 10x4 cm. Pustimo, da še malo vzhajajo, potem pa jih kuhamo v slanem kropu po 3 minute na vsaki strani. Kuhane narežemo in zabelimo z drobtinami. Gluhi štruklji so odlična priloga k narodnim jedem, mesnim omakam ipd.

Udeleženci kuharske delavnice so z veseljem sodelovali pri pripravi testa, na koncu pa so vse tri vrste štrukljev tudi poskusili.




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Žužemberk!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!