Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
11°C
ČET.
23°C
9°C
Oceni objavo

Tokrat brez točk

Kostman Slov. Gradec : Swatycomet Zreče 3:1 /25:22; 25:19; 18:25; 25:19/

Ekipa Swatycomet Zreče:  Pavlič Nina (13), Kotnik Carmen (14), Napotnik Patricija (13), Podkrajšek Doroteja (4), Hrustelj Tjaša, Jakob Janja, Potočnik Anja, Pec Neža (2), Skerbinek Eva,  Žigon Ana (1), Hirkič Ines (1);  Trener ekipe: Klokočovnik Boris,  pom. Tr.: Bremec Mitja

Po dveh tednih premora za odbojkarice Zreč, katere so ga izkoristile za polnjenje baterij pred in pripravo na zadnji del drugoligaškega tekmovanja.  Med seboj sta se torej pomerili ekipi Slov. Gradca in Zreč.

Domači strateg Kostman Slov. Gradca je bil pred tekmo optimističen in prepričan v gladko zmago, saj so njegove varovanke trenutno  v boju za vrh lestvice, vendar so tudi v taboru odbojkaric iz Zreč razmišljale o zmagi, saj so v prvem delu ekipo lov. Gradca v Zrečah nadigrale in na koncu v petem odločilnem setu izgubile. Toda po uvodnem prvem setu domači  gledalci niso bili najbolj navdušeni. Gostje iz Zreč  nadzorovale domačo ekipo in jim niso dopustile da bi se oddaljile. Predvsem je v tem setu igrala dobro korektor (Napotniik Patricija), razigrani pa sta bili tudi napadalki (Kotnik Carmen in Pavlič Nina). Domačinke so tako  šele v  sklepnem delu strle odpor  gostij iz Zreč in tako le povedle na tekmi.


Tudi v drugem setu gledamo igro v kateri se ekipi izmenjujeta v vodstvu, večje prednosti pa si ne priigra nobena ekipa. Pri drugem tehničnem odmoru domače vodijo sicer 16:14. Gostje iz Zreč pa v zaporedju na dober servis domačih , dobijo tri ase in domačinke povečajo svoje vodstvo 19:14. Do konca pa si ekipi izmenjujeta na servisu, tako da so domačinke  set zaključile s 25:19 in tako prišle do vodstva v setih z 2:0


Varovanke Borisa Klokočovnika  pa so v tretjem setu zaigrale zbrano in v začetku seta  povedle z  2:6, prav z dobrim servisom mlade Pec Neže, katera je v začetku dosegla 2 asa, v nadaljevanju pa obranila tudi nekaj žog v polju. Tudi v nadaljevanju so gostje iz Zreč, gospodar na igrišču in povečujejo vodstvo iz točke v točko, vse do drugega tehničnega odmora ko znaša 11:16. Po odmoru Swatycoemtovke v napadu ne popuščajo, saj  preko Pavlič Nine in Podgrajšek Doroteje , povečevale vodstvo in set zanesljivo dobile.

 
V četrtem nizu pa so gostje iz Zreč povsem popustile , saj so domačinke  zaigrale zbrano in izredno napadalno, saj so v napadu Vovk-ova  in Zdovc-ova, medtem ko so gostje v  protinapadu grešile in poslale kar nekaj žog iz igrišča. Ob vodstvu po drugem tehničnem odmoru, ko so domačinke vodile 16:9, je bilo že jasno da tokrat ne bomo gledali še 5 seta, saj so domače tekmo zanesljivo pripeljale do konca, dobile set z 25:19 in osvojile nove tri točke v boju za vrh.


Swatycometovke imajo premor  do 27.02.2016. Nato pa odhajajo na gostovanje v Mozirje.

Povezave

Okzrece
Facebook

Oglejte si tudi