Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
11°C
PON.
20°C
12°C
Oceni objavo

Dobrodelno druženje na OŠ AMS Vrhnika

V torek, 10. 12. 2013, smo imeli na naši šoli dobrodelno prireditev in novoletni sejem z naslovom "Sejemo dobro voljo skupaj". Učenci od 6. do 9. razreda smo recitirali in repali svoje pesmice na temi eko vrt in zima. Nastopale so tudi mažoretke, gimnastičarke in navijačice s svojimi plesnimi točkami. Pevski zbor je zapel šolsko eko himno. Na prireditvi so nastopali tudi trije gostje: Čale Sale, Rok Terkaj in Adam Velić.


Po koncertu smo učenci prodajali izdelke, ki smo jih sami izdelali: marmelade, piškote, venčke, voščilnice in še veliko drugih stvari. Mame in babice so prispevale pecivo in razne dobrote za pogostitev. S prodajo le-teh smo zbirali prostovoljne prispevke, ki so šli v šolski sklad za socialno šibkejše učence naše šole. Uspelo nam je zbrati nekaj več kot 2350 evrov – še enkrat hvala vsem


Ta način pomoči mi je zelo všeč, ker je vključenih veliko ljudi dobre volje z željo pomagati sočloveku. Vsak učenec si je vzel nekaj časa, da je naredil izdelek, ki smo ga prodali, in s tem je prispeval denar za svoje sošolce, da se bodo tudi oni lahko udeležili izletov in drugih kulturnih prireditev. Zavedati se moramo, da lahko s pozitivnim zgledom premikamo gore in zasejemo veliko dobre volje.


                                                                                                                                                                  Tina Gabrovšek, 9. a

Oglejte si tudi