Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Gasilska vaja v bivši vojašnici "26. oktober" na Vrhniki

V soboto 20.decembra 2014 smo operativci PGD Drenov Grič - Lesno Brdo pripravili gasilsko reševalno vajo v opuščeni vojašnici "26.oktober" na Vrhniki.
Vaja je sodila v zaključek rednih usposabljanj operativcev v jesenskem obdobju 2014. Na vaji je bil poudarek v izvedbi notranjega napada v mokrih izvedbi z nizkim tlakom. Napadalci so imeli nalogo pogasiti požar v tretjem nadstropju in poiskati, ter rešiti morebitne ponesrečence. Stavba v vojašnici je simulirala večstanovanjsko stavbo. Običajno se gasilci srečujemo s problematiko motenja stanovalcev pri tovrstnih vajah. Trinadstropna stavba z dvoramnim stopniščem in hodniki s keramičnimi pohodnimi površinami, nam je omogočila mokro izvedbo vaje. Napadalci so urili pripravo napadalnih linij po stopniščih, ter pripravo cevne rezerve za vstop v prostor in samo preiskavo prostorov.


Na vaji so poleg našega društva sodelovali še operativci iz PGD Bevke, PGD Log, PGD Dragomer - Lukovica, ter PGD Stara Vrhnika. Samo izvedbo notranjega napada smo ponovili štirikrat, tako da je vsako društvo enkrat izvedlo nalogo. Ostala  društva so v tem času zagotavljala rezervno intervencijsko pot in izvajala oskrbo poškodovancev. 34 operativcev iz petih društev GZ Vrhnika je tako izvedlo kvaliteten trening.


Ob tem se gasilci zahvaljujemo Ministrstvu za obrambo RS, ki nam je odobril uporabo prostorov bivše vojašnice.


Vsem krajanom in podpornikom želimo SREČNO in USPEŠNO 2015 z gasilskim pozdravom NA POMOČ. 

I. Oblak

Oglejte si tudi