Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
11°C
PON.
20°C
12°C
Oceni objavo

Počitniški, pomladni in velikonočni film v Kinu Bevke

Pomlad s seboj prinaša sonce, veselje, razigranost in življenje. Takšni so tudi filmi, ki so na sporedu meseca marca v Kinu Bevke. Najprej nekaj posebej za otroke po zasluženih zimskih počitnicah. Sledi ljubezenska zgodba o dečku in volku, za velikonočno vzdušje pa bo poskrbel Noe s svojo druščino.
 

 

Nedelja, 1.3. ob 18h :

GAŠPER IN PETRA NA ZIMSKIH POČITNICAH (A.L. Naess, Norveška, 2014, 4+) – sinhroniziran igrano-animirani film za otroke

Druga zgodba malih junakov Gašperja in Petre, ki sta tokrat na zimskih počitnicah. Nekaj posebnega so, saj jima odrasli zgradijo čisto pravi ledeni iglu, v katerem lahko tudi spita! Veliko se igrata na snegu in uživata kot že dolgo ne – vse dokler se ne pojavi Peter. Zares je dober v smučanju in Petri se zdi, da je dobila novega prijatelja. Gašper ni tako spreten, zato izgublja Petrino pozornost, pa še mami in oči se kregata. Gašper je v vedno večji stiski. Kaj bo storil naš veliki mali junak, da bo Petra spet njegova prijateljica in da se mami in oči ne bi razšla? Igrano-animirani film je narejen z izjemnim občutkom za najmlajše gledalce.

 

Nedelja, 15.3. ob 18h :

MED VOLKOVI (G. Olivares, Španija, 2010, 9+, s podnapisi) – mladinski pustolovski film

Film je posnet po resnični zgodbi o dečku Marcosu, ki je odraščal z volkovi. Režiser pravi: »Film Med volkovi je ljubezenska zgodba med mladim dečkom in divjino. Prav tako je zgodba o prijateljstvu, zvestobi, preživetju in osebni rasti. Marcos mi je povedal, da so bila njegova najlepša leta prav tista, ki jih je preživel med volkovi. V divjini je spoznal tiste vrste ljubezen in prijateljstvo, ki ju v družbi ni. To je bila osnova za film.« Moderna knjiga o džungli iz španskih gora.

Nedelja, 5.4. ob 18h :

NOE (D. Aronofsky, ZDA, 2014) – apokaliptični spektakel

Filmska adaptacija biblične zgodbe o apokaliptičnem vesoljnem potopu. Samotarski Noe doživi vizijo konca sveta, zato se odloči s svojo družino zgraditi velikansko plovilo, kamor se bodo med uničenjem sveta lahko zatekli skupaj z živalmi. Njegovo početje opazi izprijeni lokalni poglavar Tubal, ki se želi polastiti Noetove barke, toda božji izbranec ima na svoji strani nepričakovane sile pravičnosti in božjega srda.

 

Soustvarjalci Kina Bevke vas prisrčno vabimo v našo dvorano.

Oglejte si tudi