Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

NAGRADA ZA VZTRAJNOST IN PRISOTNOST PRI TELOVADBI

V Zavodu sv. Rafaela poteka trikrat tedensko skupinska terapevtska vadba za stanovalce. Terapevtske vadbe so namenjene ohranjanju in izboljšanju funkcionalnih sposobnosti, mišične moči, gibljivosti, koordinacije, ravnotežja in stabilnosti ter telesne vzdržljivosti. Vaje so skrbno načrtovane in izbrane, odvisno od zmogljivosti in sposobnosti vadečih. Osnovni cilj vadbe je preprečevanje bolezni in razvoja trajnih izpadov določenih funkcij ter invalidnosti.

Z delovno terapevtko sva se odločili, da podeliva nagrado stanovalcem za vztrajnost in prisotnost pri terapevtski vadbi, ki jo stanovalci imenujejo »naša telovadba«. Nagrada je bila v obliki medalje. Stanovalci so bili zelo presenečeni in veseli, da smo vsakega posebej pohvalili in mu podelili medaljo. Na podeljene medalje so zelo ponosni. Stanovalci se zavedajo, da z močno voljo ter vztrajnostjo lahko skrbijo za svoje zdravje in tako pripomorejo k boljšemu razpoloženju ter fizični kondiciji.

Medalje bomo podeljevali ob vsakem letnem času in jih tako še naprej spodbujali k zavedanju, da lahko tudi sami nekaj storijo zase v tako imenovanem tretjem življenjskem obdobju.

 

Zapisala: Simona Novak, mag. zdr. ved. in dipl. fiziot.

Oglejte si tudi