Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
12°C
PET.
15°C
10°C
Oceni objavo

Ko zadiši po šmornu

Na ponedeljkovi kavici smo se s stanovalci malo težje dogovorili, kaj bi pripravili na tokratni gospodinjski urici. Idej je bilo namreč več. A na koncu smo prišli do zaključka, da se nam pocedijo sline ob sladkem. Tako smo se v petek, 21. avgusta 2015, lotili priprave in peke šmorna. Tistega z rozinami.

V kuhinji smo prosili za potrebne sestavine: moka, jajca, mleko, pecilni prašek, limonina lupinica, sladkor v prahu in  rozine, namočene v rumu. Rumenjak smo ločili od beljaka in slednjega ročno vmešali v trd sneg. Rumenjakom smo dodali sladkor in ostale sestavine. Rozine smo dodajali, ko smo maso vlili v pekač. Delo smo si pravično razdelili – eni so mešali beljake, drugi stepali rumenjake, tretji so pridno prepevali zraven in čakali, da bodo poskusili dobroto. Po domu je omamno dišalo… Vsi smo kar težko dočakali; sline so se nam že pošteno cedile. In splačalo se je počakati. Kakor je dišalo, tako je bilo tudi zelo dobro. Ker pa so naši stanovalci veliki ljubitelji krompirja, smo sklenili, da prihodnjič pripravimo krompirjeve zrezke.

Oglejte si tudi