Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Vojniški mesečniki

V mesecu avgustu 2013 smo se ljubitelji pohodništva dogovorili, da bomo s pomočjo Planinskega društva Vojnik organizirali pohod ob vsaki polni luni.
Po uvodnem sestanku smo prišli do sklepnih točk:
  • Imenovali se bomo Vojniški mesečniki.
  • Start pohoda: letni čas ob 20h, zimski čas ob 19h.
  • Zbirno mesto za Vojničane je pri Gasilskem domu Vojnik, za pohodnike iz Nove Cerkve pa iz mestnega središča, eno uro pred mesečniki iz Vojnika.
  • Pohod vsakomesečno poteka iz Nove Cerkve do Vojnika in naprej do cerkve svetega Tomaža.

 

Prvi pohod, ki se ga je udeležilo 13 pohodnikov, smo izvedli 21. avgusta 2013 ob 20. uri. Štirinajstega maja 2014 je bil že deseti in zato jubilejni pohod. Udeležilo se ga je kar 29 pohodnikov in tokrat nas je tudi luna nagradila s svojo polno lepoto, kar se žal ne zgodi vedno.

 

Na cilju, torej pri sv. Tomažu, moški navadno ponudijo zdravilne grenčice, ženske, ki so bolj za sladko, pa postrežejo z domačimi piškoti. Vedno so na voljo tudi kupljeni keksi, kajti mesečniško geslo je: Brez »Domačice« ni mesečnice!

Vodja in motivator v Novi Cerkvi je stari planinec gospod Boltežar Orlčnik, vodja pohodov vojniških mesečnikov pa stari član in vsem dobro znani vojničan Peter Martič. Za organizacijo, obveščanje in vodenje je zadolžen Zdravko Pungartnik, ki ga lahko za morebitne dodatne informacije pokličete na številko 041 690 331.

 

Vse ljubitelje pohodništva iskreno vabimo na naslednji mesečniški pohod, ki bo 13. junija 2014. Pridružite se nam, imamo se »fajn«!

 

Zdravko Pungartnik

Oglejte si tudi