Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
PON.
22°C
11°C
Oceni objavo

Strašila uspešno odganjajo jesenski hlad in mraz

Marsikoga vsakodnevna pot vodi po magistralni cesti Celje – Maribor mimo OŠ Frankolovo in pogled skozi okno vozila le redko pritegne pozornost. Tokrat pa je poglede mimoidočih pritegnila množica strašil, ki so nastala pod spretnimi rokami gospe učiteljice, likovne pedagoginje, Marine Vešligaj, gospoda hišnika Zorana Kovačevića ter množice otroških rok. Za opremo smo poskrbeli kar učitelji sami in tako očistili omare nepotrebne navlake.
Ideja o ureditvi zelenice se je porodila likovni pedagoginji, saj smo verjetno edina podeželska šola daleč naokoli (v svetovnem merilu), ki ima v lasti nekaj kvadratnih metrov zelenice, ki jo »krasi« samo trava. Čeprav smo sodelovali na mnogih natečajih za njeno ureditev, žal nismo bili nikoli izbrani. Zato smo se odločili, da izpeljemo projekt »Štirje letni časi« in tako popestrimo pogled na šolsko stavbo.

 

Naša strašila pa niso pritegnila pozornosti samo domačinov, temveč se ob njih ustavljajo ter jih fotografirajo naključni mimoidoči in turisti, ki jim pogled nanje pričara nasmeh na obraz.

 

Njihova pojava je tudi vzrok temu, da letošnje indijansko poletje traja tako dolgo in nas sonce še vedno greje, saj uspešno odganjajo jesenski hlad in mraz.

                                                                                  L. R.

Oglejte si tudi