Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
12°C
ČET.
22°C
9°C
Oceni objavo

Golaž pod stoletnimi kostanji

V Turističnem društvu Frankolovo smo bili prijetno presenečeni nad odzivom na letošnji Golaž žur. Prijavilo se je kar 12 skupin, od katerih jih je bilo sedem domačih (ekipa PGD Frankolovo, dve ekipi gostilne Turist, Elektroinženiring Lilija, društvo Talon, KS Frankolovo in prireditelji, Turistično društvo Frankolovo) in pet iz sosednjih krajev (TD Nova Cerkev,  Vinogradniško-vinarsko društvo Vojnik, društvo Dobra volja iz Vojnika, TD Rimske Toplice in Bar Lili iz Braslovč). V soboto, 3. septembra 2016, so v parku pri graščini pod starimi kostanji in v veselem vzdušju vrteli kuhalnice.

 

To pomeni, da je bila odločitev pred šestimi leti, da tudi mi povabimo ljubitelje kuhanja golaža v svoj kraj, prava. Za to se imamo zahvaliti svojim članom, ki jim je kuhanje v veseli družbi v izziv in veselje. Bogdan, Toni in Zoran so imeli med sodelujočimi ekipami kar nekaj znancev.

Veseli smo tudi domačih ekip, saj dokazujejo, da je življenje v kraju prijetno le, če društva med seboj sodelujemo in to so, na čelu s predsednikom KS Dušanom Horvatom, tudi dokazali. 

 

Prišli so tudi zato, da bi se zabavali, da bi našli recept za najboljši golaž, saj je le-ta nagrajen. Vse skupine so prejele priznanja in darilo organizatorja, prve tri pa še medalje ter dodatne nagrade v obliki kosil priznanih gostincev; gostilne Triglav z Dobrne, gostilne Medved iz Škofje vasi, gostišča Fink iz Slovenskih Konjic ter domače gostilne Turist, nekaj nagrad pa tudi od Kavarne Scotch, Zdenka Lednika iz Celja.

Vendar brez preverjene komisije, Edija Kužnerja, Francija Korošca in Branka Špesa, ne bi bilo pravega golaža. Komisija je skrbno bdela nad tekmovalci, da so kuhali, kot je treba, in pripravili resnično dober golaž.

K dobremu golažu se najbolj prileže domač kruh. Naše gospodinje, Hilda Goršek, Slavica Leva, Olga Senegačnik, Jožica Keblič, Jožica Skaza, Mateja Mirnik, Marija Železnik in Zdenka Brecl, so se zelo potrudile in še toplega prinesle na prireditev. 

Ocenjevalna komisija je imela zares nehvaležno delo, le odtenki okusov so jim pomagali pri izboru. Zmagovalni golaž je letos skuhalo društvo Talon, drugo mesto je pripadlo Vinogradniško-vinarskemu društvu Vojnik in tretje mesto PGD Frankolovo.

Vsem ekipam, gospodinjam, gostincem, povezovalcu, g. Maxu, ocenjevalni komisiji in vsem, ki ste na prireditev prišli ali kakor koli pripomogli k izvedbi, se iskreno zahvaljujemo in vas vabimo na naslednji Golaž žur prihodnje leto.
 

Tekst in foto: Irma Blazinšek

 

Oglejte si tudi