Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Čistilna akcija v KS Nova Cerkev

V mesecu aprilu je Občina Vojnik, v sodelovanju s krajevnimi skupnosti, organizirala akcijo čiščenja okolja z namenom, da postorimo nekaj pozitivnega in nujno potrebnega za naravo.
V KS Nova Cerkev je bila čistilna akcija 9. aprila 2011. Pred tem smo na različne lokacije dostavili kontejnerje, v katere so krajani lahko odlagali svoje odpadke. Strojno smo očistili asfaltne površine v centrih naselij in avtobusnih postajališčih. Tako so naša gasilska društva imela lažje delo pri pranju omenjenih površin.

 

V akciji so, poleg članov vseh treh gasilskih društev, sodelovali tudi ostali člani društev in organizacij v KS ter učenci in učitelji OŠ Vojnik in POŠ Nova Cerkev in Socka. Čistili so območja, ki so bila predhodno dogovorjena in določena  na skupnem sestanku.

 

Menimo, da so take čistilne akcije potrebne, predvsem pa koristne, saj se odstranijo odpadki, ki v naravo ne sodijo. Le tako bomo lahko živeli v čisti in lepi naravi, največ  k temu pa vsekakor pripomoremo sami. Zato upamo, da bomo poskrbeli za ohranjanje narave in naredili še več na tem področju.

 

Vsem, ki ste si vzeli čas in sodelovali v akciji, se lepo zahvaljujemo z željo, da se v prihodnjem letu spet vidimo in da se nam pridruži še kdo.

 

 

 

Slavko Jezernik,

predsednik Sveta KS

Oglejte si tudi