Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Gledališka predstava Frankenstein

Osmošolci in devetošolci OŠ Draga Bajca Vipava in njihove učiteljice angleščine se že več let zapovrstjo udeležujemo gledaliških predstav v angleščini v Gorici. Te predstave so adaptacija del klasične in moderne angleške, francoske in nemške literature.

Letos novembra smo z nestrpnostjo pričakovali igro 'Frankenstein ali Sodobni Prometej' v izvedbi potujoče gledališke skupine TNT TheatreBritain. Režiser Paul Stebbings je navdih za to 'resno' gotsko komedijo našel v romanu Frankenstein angleške pisateljice Mary Shelley in pa v istoimenskem ameriškem filmu. V tej igri je povezal resno znanstveno raziskovanje (kloniranje človeka), osamljenost človeka v njegovem trpljenju in nesprejetosti, zabavo in ljubezensko zgodbo.

Štirje nastopajoči igralci (nekateri so igrali več vlog) so bili odlični in nas niso pustili ravnodušnih.Po končani predstavi, ki je trajala devetdeset minut, smo obsedeli v gledališču in bi si jo najraje še enkrat ogledali. Pogovor o Frankensteinu se je nadaljeval tudi med potjo domov.

In kakšno je bilo mnenje naših učencev o tej predstavi?

»Predstava se mi je zdela smešna, zanimiva, osebno mi je bila zelo več. Najljubši prizor mi je bil, ko je človek 'ponovno' oživel.« (Mark)

»Predstava je bila zelo zanimiva in živahna. Štirje igralci so naredili vse in so bili zelo dobri, veliko smo se nasmejali.« (Jan)

»Najboljše je bilo, ko se je Frankenstein usedel med publiko in začel kričati, vsi smo se počutili, kot da tudi mi igramo. Bilo je odlično.« (Urban)

»Predstava mi je bila všeč, ker je bila zelo zanimiva in napeta ter je domišljijsko napolnila dvorano. Najlepši in najzanimivejši prizori so mi bili prizori igralca Igorja, ker je igral smešne in zabavne vloge.« (Nika)

»Predstava Frankenstein je bila zelo v redu. Na trenutke je bilo smešno,  bilo pa je tudi malo srhljivo. Zelo sem užival, ko sem gledal predstavo, kjer so igralci obvladali več različnih vlog.« (Miha)

»Bilo je zelo lepo. Čeprav so govorili v angleščini, sem razumela, saj so zelo lepo igrali in uporabljali tudi mimiko in veliko so kazali z rokami, kar je pomagalo pri razumevanju igre.« (Maruša)

Vsi skupaj si želimo še več takih predstav, ker smo tako ne le v stiku z angleškim jezikom, pač pa tudi s tujo literaturo.

Dora Č. Makovec

Oglejte si tudi