Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sreda, 24.05.2017

oblačno
Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Lahko se bodo zavlekle tudi v noč na četrtek. Ponekod bo pihal veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25, na Primorskem do 27 stopinj C.
13°C | 27°C
četrtek, 25.05.2017
13°C | 24°C
petek, 26.05.2017
8°C | 25°C
sobota, 27.05.2017
12°C | 26°C
nedelja, 28.05.2017
13°C | 28°C
Opozorila
Sreda, 24.5.2017 ob 11h
Dodatnega opozorila ni.
13°C
27°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Gospodarstvo Kmetijstvo

Slapenska salamijada


LOKALNE SKUPNOSTI, KMETIJSTVO

| |
28.03.2013      10:06
A A

Slapenska salamijada


Slap, 16. marca - Že sedmič so svoje mesne mojstrovine na ogled in pokušino postavili domači pridelovalci. Kar 23 se jih je pomerilo in prav vsi so tudi sestavljali komisijo, saj so vsi preizkusili vse salame.


Od leve – Volk, Premzelj, Poljšak in Petrič – foto Robert Ferjančič
Od leve – Volk, Premzelj, Poljšak in Petrič – foto Robert Ferjančič
Deli:
Ob tem so modrovali, če izdelki ustrezajo splošnim kriterijem kot so izgled, aroma, okus, je špeh narezan na roke ali zmlet in je pravilno razporejen na prerezu …

Soglasno so ocenili, da se kakovost iz leta v leto izboljšuje in 'škarta' takorekoč ni. Največ točk najbolj pravične žirije je prejel Severin Poljšak, drugo mesto je pripadlo Andreju Petriču, tretje mesto pa sta si razdelila Borut Volk in Igor Premzelj.




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Vipava!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Latnik
Številka: 186
Izšla: 26.04.2017
Poglej Pdf
Prelistaj E-izdajo

Bodite prvi pri oddaji mnenja.