Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Nacionalna preventivna akcija o uporabi mobilnih telefonov med vožnjo

Raziskava o uporabi mobilnih telefonov v Sloveniji je pokazala, da je uporaba le teh precej razširjena in da uporaba mobilnega telefona med vožnjo, pomeni resno tveganje za nastanek prometnih nesreč. Statistično je ugotovljeno, da uporaba mobilnega telefona med vožnjo pomeni 4 krat večjo možnost za nesrečo.
Spoštovane voznice, vozniki in ostali udeleženci v prometu !

Javna agencija RS za varnost prometa (AVP)  v letu 2017 vodi in koordinira nacionalno preventivno akcijo o uporabi mobilnih telefonov med vožnjo, s katero želi osvestiti in opozoriti voznike na nevarnost uporabe mobilnih telefonov med vožnjo. Akcija bo potekala v času od 16. do 29. januarja  2017.

Namen preventivne akcije je zmanjšati možnost udeležbe v prometnih nesrečah, ki bi bile posledica uporabe mobilnih telefonov med vožnjo ter povečati stopnjo zavedanja voznikov in voznic o nevarnosti uporabe mobilnih telefonov med vožnjo. AVP je v letu 2016 izvedla raziskavo o uporabi mobilnih telefonov, ki je pokazala, da je uporaba mobilnih telefonov  precej razširjena v Sloveniji in da uporaba mobilnega telefona med vožnjo  pomeni resno tveganje za nastanek prometnih nesreč. Statistika tudi govori, da uporaba mobilnega telefona med vožnjo pomeni veliko distrakcijo in posledično veliko večjo možnost za nesrečo ( 4 x večjo), pa če se imate še za tako dobrega voznika ali voznico.

Da bo nacionalna preventivna akcija čim bolj uspešna in se bo dotaknila čim širšega kroga uporabnikov, vas vabimo in pozivamo, da se akciji, s svojim vedenjem in zgledom, pridružite tudi vi in tako prispevate k večji varnosti na cestah in s tem prispevate k uresničevanju nacionalnega programa za znižanje žrtev prometnih nesreč.

AKTIVNI ZA VARNOST V PROMETU

Oglejte si tudi