Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Trebnje
DANES
21°C
11°C
JUTRI
23°C
12°C
Oceni objavo

VROČ IN HITER VIKEND NA ČEŠKEM DIRKALIŠČU MOST, SAMO UVOD ZA PRESTIŽNO DIRKO 8H SUZUKE NA JAPONSKEM


Ta vikend od 18. Do 20. Julija, 2014 se je na dirkališču Most na Češkem odvijalo prvenstvo Alpe Adria in tudi tokrat sta bile na razporedu dve dirke. Ozračje je bilo zelo vroče in tudi tekme so bile zelo napete. Za AMD Trebnje je zopet tekmoval Janez Prosenik (BMW RR–1000).

Prvi treningi in kvalifikacije so se začele že v petek. Najprej so bili na razporedu prosti treningi, katere so tekmovalci izkoristili za nastavitve motorja in za prilagajanje proge. Popoldne pa so bile že prve kvalifikacije, katere je Prosenik v razredu Superbike zaključil na 5.mestu. Imel je kar nekaj smole saj je za prve kvalifikacije izbral napačne nastavitve in tako se mu je popolnoma uničila že po 3-eh krogih zadnja pnevmatika. Posledično mu je zmanjkalo časa, kar se je poznalo na uvrstitvi.

V soboto dopoldne so bile na vrsti še druge kvalifikacije, na katerih je Janez dosegel boljši čas, saj je spremenil nastavitve in zadnjo vzmet, ter tako izboljšal čas na 1.37.9. in si priboril 4 startno pozicijo za prvo dirko v torek, 22.7.2014.

Popoldne so bile na razporedu prve dirke v vseh razredih. Ob 16:30 je bila na razporedu dirka v razredu Superbike. Že sam začetek je bil zelo napet saj je že v prvem krogu padlo kar 5 tekmovalcev in tako je bila dirka nemudoma prekinjena. Drugi start je Prosenik štartal odlično, in se dva kroga boril za prvo mesto, nato pa je po grdem prehitevanju sotekmovalca Skopka, izgubil stik z vodilnimi in pristal na četrtem mestu. Zadnja dva kroga pred koncem je že popolnoma ujel tretjeuvrščenega, vendar mu ga na koncu ni uspelo prehiteti.

Dirka je bila končana in Prosenik je z novim osebnim rekordom in dobro vožnjo v peklensko vročih razmerah lahko zelo zadovoljen.

V razredu Superbike je nastopal tudi Slovenec Berto Camlek na Yamahi kateri je zasedel 7 mesto. V razredu STOCK 1000 je zmagal tudi Slovenec Marko Jerman na Kawasakiju, Matej Kraljič, prav tako na Kawasakiju pa je zasedel 8 mesto.

V nedeljo dopoldne je bil najprej na razporedu Warm Up, popoldne pa še zadnja dirka. Dirka se je pričela ob 15:30. Prosenik je tako kot v prvi dirki štartal odlično in se prebil na drugo mesto, vendar je na koncu zaradi napačne izbire  pnevmatike končal na prav tako odličnem četrtem mestu, in še za nekaj malo popravil svoj najhitrejši krog. Na petem mestu pa je tokrat dirko končal Berto Camlek na Yamahi. V kategoriji stock 1000 je bil Marko Jerman drugi.

REZULTATI 1 DIRKA

SUPERBIKE

  1. Halbich  Jan (CZ) Kawasaki
  2. Ronald Resch (AUT) BMW
  3. Pawel Szkopek (POL) Yamaha
  4. Janez Prosenik (SLO) BMW

STOCK 1000

  1. Marko Jerman (SLO) Kaeasaki
  2. Martin Choy (BUL) BMW
  3. Michael Filla (CZ) BMW

REZULTATI 2 DIRKA

SUPERBIKE

  1. Jan Halbich (CZ) Kawasaki
  2. Pawel Szkopek (POL) Yamaha
  3. Ronald Resch (AUT) BMW
  4. Janez Prosenik (SLO) BMW

STOCK 1000

  1. Miscahel Filla (CZ) BMW
  2. Marko Jerman (SLO) Kawasaki
  3. Martin Choy (BUL) BMW

IZJAVA JANEZA PROSENIKA

»Z celotnim vikendom sem delno  zadovoljen. V drugi dirki smo naredili veliko napako z gumami, saj je imela proga 50 stopinj in je guma držala samo 3 kroge tako, da se nisem mogel boriti za višja mesta.«

Tekmovanj za ta vikend je konec, Prosenika pa prihodnji vikend čaka najbolj pomembna dirka v koledarju in to je Svetovno prvenstvo v vzdržljivostnem motociklizmu (World Endurance Championship)  8h Suzuke, katera poteka na Japonskem v mestu Suzuka in je eno najbolj priznanih in prestižnih tekmovanj na svetu, z svetovno znanimi tekmovalci iz World Superbike prvenstva in Moto GP prvenstva.

Prosenik bo v torek pristal na Japonskem, nato ima dva prosta dneva in v četrtek prve proste treninge. V petek in v soboto bodo na razporedu še posti treningi, nočni treningi in kvalifikacije, ter v nedeljo ob 13h po lokalnem času start dirke. Dirka pa velja za eno najzahtevnejših, saj je tam zelo visoka vlaga in temperature, tako da bodo razmere za vse dirkače zelo težke, kjer se bo zelo izkazala tudi fizična pripravljenost, katera pa Prosenika nebi smela ovirati.

Držimo pesti za še eno dobro uvrstitev našega Janeza Prosenika!

 

Oglejte si tudi