Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
9°C
ČET.
21°C
13°C
Oceni objavo

RUDI BREGAR, PREJEMNIK BLOUDKOVE PLAKETE ZA ŽIVLJENJSKO DELO V ŠPORTU

 

Rudi Bregar je letos eden izmed prejemnikov Bloudkove plakete za življenjsko delo v športu, ki jo je dobil za 30-letno delo na projektih Levstikove poti.
Gre za najvišje državno priznanje Republike Slovenije na področju športa.
Rudi Bregar je bil za omenjeno priznanje predlagan s strani občine Litije, Šmartno pri Litiji in Trebnje.
Ob tej priložnosti se Rudi Bregar zahvaljuje vsem podpornikom Levstikove poti, vsem Levstikovim občinam, preko 250.000 pohodnikom iz celega sveta in pa nenazadnje vsem donatorjem in sponzorjem, ki so v vseh teh letih pripomogli pri izvedbi projekta.
Posebno zahvalo pa je namenil prof. dr. Matjažu Kmeclu za njegove strokovne nasvete in pomoč, ter vsem ostalim, ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi.

 

Obrazložitev: Bloudkovo priznanje za življenjsko delo  v športu
Predlagatelji: Občina Šmartno pri Litiji, Občina Litija in Občina Trebnje

Rudolf  Bregar je  organizator množične mednarodne  pohodniške prireditve Popotovanje po  Levstikovi  poti,  ki je leta  2016 praznovala že  30  let  neprekinjenega izvajanja.  Mednarodna pohodniška pot  je, kot izpričuje tudi  delo Frana  Lev- stika  Popotovanje od  Litije do  Čateža, kulturno-zgodovinska pot  in velja  za eno najpomembnejših pohodniških prireditev v Sloveniji  in Evropi.  V vseh  letih  se  je pohoda, v organizaciji Bregarja s sodelavci, udeležilo najmanj 250.000 pohodnikov.  Pri tem  je dogodek obogatil z raznovrstno turistično ponudbo,  kulturnim dogajanjem ob  poti  in  koncem v Čatežu. Bregarju je  s  tem  projektom uspelo združiti  šport oziroma pohodništvo s kulturo in dokazati, da  je hoja  kot oblika  re- kreacije ne brezglavo tekanje po  naravi, temveč gre za nove  načine ozaveščanja o pomenu ohranjanja kulturne in naravne dediščine.

 

Občinska uprava
Oddelek za splošne zadeve

Oglejte si tudi