Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
16°C
10°C
Oceni objavo

Svet kulturnika Janeza Gartnarja in dobrodelna nota

Z besedo predaja človek človeku svoje misli,

Z umetnostjo pa ljudje drug drugemu predajajo svoja čustva.

(Georgij Plehanov)

 


Janez Gartnar je bil sodnik, organizator, ljubitelj umetnosti, prijatelj ter velik kulturnik. Z vsem srcem je bil predan tudi Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje. V spomin izjemnemu človeku smo v četrtek, 3. novembra 2016, odprli razstavo Svet kulturnika Janeza Gartnerja, likovna dela iz njegove zbirke. Razstavo je slavnostno odprl župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver. Na razstavi sta spregovori tudi Patricija Pavlič, direktorica CIK Trebnje, ki je dejala, »da sta tabor in galerija pod njegovim prizadevanjem pridobila neprecenljivo zbirko. Vzpostavile so se prijateljske vezi, ki so se ohranile vse do danes«, in umetnica Irena Polanec, ki nas je z doživetimi spomini o prijatelju Janezu Gartnarju  vpeljala v svet prijateljevanja, sodelovanja in premoščanja meja v času Taborov. Razstava Svet kulturnika Janeza Gartnerja, likovna dela iz njegove zbirke je uvod v jubilejno leto 2017, ko bomo praznovali in organizirali 50. Mednarodni tabor likovnih samorastnikov. Na predstavitvi si lahko vse do 22. januarja 2017 ogledate številna dela priznanih slovenskih in tujih slikarjev in kiparjev, samorastnikov in akademskih umetnikov.

Spomnimo se tudi na pozabljena dela dobrote in ljubezni, ki jo nam prinaša vsakdanja radost.

V soboto 3. decembra 2016 vas vabimo, da se nam pridružite na DNEVU ODPRTIH VRAT od 10. do 18. ure. Brezplačno si boste lahko ogledali aktualne razstave, dan pa si boste lahko popestrili tudi z delavnico Z VEZENJEM DO UNIKATNE VOŠČILNICE pod mentorskim vodstvom Andrejke Vabič Nose. Delavnica se bo izvajala v sodelovanju z JSKD OI Trebnje in se bo pričela ob 10. uri. Število mest je omejeno, zato so potrebne predhodne prijave.

Dan bomo zaključili z ob 18. uri, z dobrodelno prireditvijo na kateri se bodo predstavile različne dobrodelne organizacije. V sodelovanju z Anino zvezdico bomo namesto vstopnine zbirali hrano. Kulturni program pa bo pripravila Osnovna šola Trebnje.

Vljudno vabljeni ter sledite svojim sanjam in naj vas ovire ne odvrnejo od naših ciljev.

 

Zapisali: Katja Strajnar in Andrejka Vabič Nose

Oglejte si tudi