Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Kanalizacija Tabor jug

Ob začetku leta 2013 smo vas v Novicah obvestili, da bomo v primeru uspešne prijave na 6. javnem razpisu pričeli z izgradnjo kanalizacije Tabor jug. Gre za odsek kanalizacije od križišča pri Zadrugi v Taboru do odcepa ceste na Vinograde v skupni dolžini nekaj manj kot en kilometer.

Sedaj vas lahko že obvestimo, da smo bili skupaj z drugimi občinami Spodnje Savinjske doline na razpisu uspešni ter da smo uspešno tudi že izvedli Javni razpis za izbiro izvajalca. Na razpis za izgradnjo javne komunalne infrastrukture v občinah spodnje Savinjske doline se je prijavilo kar osemnajst izvajalcev. Veseli in zadovoljni smo, da je bil na razpisu za izgradnjo Kanalizacije Tabor jug najugodnejši izvajalec domače savinjsko podjetje Plima Žalec d.o.o., ki je poznan kot kvaliteten in zanesljiv partner pri izvajanju raznih del na področju komunalne infrastrukture. Izvajalec je bil 14. 5. 2013 že uveden v delo, tako, da lahko pričakujemo zanesljiv pričetek in zaključek del še v letošnjem letu. Ob tej informaciji obveščamo vse občane ob bodoči trasi kanalizacije, da lahko pričnejo z aktivnostmi za priključitev na javno kanalizacijo. Skladno z  Odlokom o odvajanju in čiščenju komunalne in padavinske odpadne vode na območju občin Braslovče, Polzela, Prebold, Tabor, Vransko in Žalec (Uradni list RS, št. 1/12 z dne 6.1.2012) je priključitev na območjih kjer se gradi, obnavlja ali je zgrajena javna komunalna infrastruktura, obvezna. Postopek za priključitev obstoječih objektov je sledeč:

 

-          Vloga za izračun komunalnega prispevka (obrazec na spletni strani ali v sprejemni pisarni Občine Tabor),

-          Plačilo komunalnega prispevka,

-          Vloga na JKP d.o.o. za Soglasje za priključitev na javno kanalizacijsko omrežje,

-          Izvedba priključka na javno kanalizacijsko omrežje.

 

Ob izgradnji kanalizacije Tabor jug nas čaka še nekaj obveznih nalog in tudi izzivov (predvsem na področju javnega vodovoda, javne razsvetljave in varnosti v cestnem prometu) zato vse občane prosimo za razumevanje, sodelovanje in seveda tudi za čim hitrejšo izvedbo aktivnosti za priključitev na javno kanalizacijsko omrežje. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na Občini Tabor: Simon Jan 037057085.

 

 

Simon Jan

Oglejte si tudi