Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
20°C
10°C
Oceni objavo

Športna zveza Slovenj Gradec povezuje in usposablja športna društva in klube

Izvedena usposabljanja za športna društva in klube
Športna zveza Slovenj Gradec je v okviru projekta Team Olympiad, katerega vodilni partner je OKS –ZŠZS in je sofinanciran s strani ESRR ter nacionalnih in regionalnih javnih sredstev Slovenije in Avstrije, v četrtek 26. in soboto 28. marca organizirala usposabljanje za športna društva in klube. Udeleženci so na prvem usposabljanju spoznali kako uporabiti sredstva informacijske komunikacijske tehnologije za delo v društvih.

 Pridobili so si veliko praktičnega znanja za  urejanje podatkov z Excelom, urejanje in deljenje dokumentov z drugimi preko internetnih aplikacij kot je Google Drive, urejanje internetne strani, oblikovanje anket in prijav preko spletnih strani. Nova znanja jim bodo lahko pripomogla pri boljši organizaciji in vodenju športnih društev in klubov.  Predavanja sta vodila Anja Friškovec (posodobi.se, računalniška izobraževanja, podpora in storitve) in Boštjan Klemenčič (predsednik ŠD Sele-Vrhe).

Na sobotnem predavanju pa so se udeleženci seznanili s procesi vodenja društvenih organizacij, kako načrtovati prireditev, pomenom prostovoljstva za delo in obstoj društvenih organizacij ter z vsebino, cilji in ukrepi novega Nacionalnega programa športa. Predavanja je vodil dr. Gregor Jurak, avtor Nacionalnega programa športa, tako da so udeleženci izkoristili priložnost in razjasnili kar nekaj dilem in vprašanj pomembnih za delo društev in njihov prispevek k skupnemu napredku športa v Sloveniji.

Usposabljanja so bila tudi zadnja naloga v okviru projekta Team Olympiad, ki se z mesecem marcem zaključuje. Športna zveza slovenj  Gradec je skupaj z društvi, članicami zveze v okviru projekta poleg usposabljanja izvedla pet  dogodkov, to je rekreativno zabavnih iger. Igre Team Olympiad- Ekipna olimpijada so bile izvedene na Selah pri Slovenj Gradcu, na Ravnah na Koroškem, v Slovenj Gradcu, v Radljah ob Dravi in Radmirju v Savinjski dolini. Iger se je skupno udeležilo 67 ekip, oz. 536 udeležencev.

Oglejte si tudi