Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
8°C
PON.
19°C
10°C
Oceni objavo

Ekipna olimpijada v Radljah

Na ekipni olompijadi v Radljah kar 144 udeležencev ...
Športna zveza Slovenj Gradec je partner projekta čezmejnega sodelovanja Slovenije in Avstrije Team Olympiad, katerega vodilni partner je OKS-ZŠZS. Projekt Team Olympiad je sofinanciran s strani ESRR ter nacionalnih in regionalnih javnih sredstev Slovenije in Avstrije. Projekt traja od 1. 4. 2014 do 31. 3. 2015. Športna zveza Slovenj Gradec je zadolžena, da v tem obdobju v sodelovanju z lokalnimi društvi in zvezami športnih društev v Koroški regiji izvede 5 športno družabnih dogodkov, katerih cilj je spodbujanje medkulturnega in medgeneracijskega sodelovanje in medsebojne integracije.

Ekipna olimpijada, ki je bila v petek, 21. 11. 2014, v Radljah je potekala v izvedbi Atletskega kluba Slovenj Gradec. 
Sodelovalo je kar 23 ekip, s skupno 144 udeleženci, ki so v Radlje prišli iz Mislinje, Završ, Doliča, Slovenj Gradca, Raven na Koroškem, Šentjanža pri Dravogradu in Mute. Udeleženci so bili večinoma učenci osnovnih šol omenjenih krajev, ki so na olimpijado povabili tudi svoje starše in stare starše. Najmlajši udeleženci so bili stari 6 let, najstarejša udeleženka pa jih je štela 62. 
Udeleženci Ekipne olimpijade so se med seboj pomerili v športno družabnih igrah: skakanje z vrečo, vleka vrvi, golf - ciljanje tarče, nogomet - strel na gol, smučanje - koordinirana hoja ekipe na dolgih smučeh. Za uvodno popestritev in sprostitev pred začetkom iger pa je poskrbela mentorica Plesne šole Devžej, ki je sodelujoče ogrela v plesnih ritmih.
Prireditev, na kateri so za korektno sojenje in ažuren potek, poskrbeli sodniki Atletskega kluba Slovenj Gradec, se je zaključila s podelitvijo nagrad, ki so jih za Ekipno olimpijado donirala lokalna podjetja: 
1. FITNES CENTER MEGA FIT Slovenj Gradec, PETRA SLEMENIK OCEPEK S.P. 
2. ZINKLOG, logistika in prevozi, d.o.o.
3. PIZZARIA 100/h, Majda Šisernik Prednik s.p. 
4. SLADEK-BUTIK Karmen Lužnik s.p.
5. PIZZA GALLUS d.o.o.
6. Okrepčevalnica Katica Gala Kebap Zeqir Mavriqi s.p.
7. Miami, gostinstvo in trgovina d.o.o.
8. BAR JOCA, JOŽICA SEKOLONIK S.P.
9. HIŠA SOLINKA - solne terapije Tadej Lah s.p.
10. SLAŠČIČARNA ŠRIMPF DARKO ŠRIMPF S.P.
11. PIK NOG - PIKADO NAMIZNO NOGOMETNI KLUB SLOVENJ GRADEC, Kremzer Jožef s.p. 
12. ACRON d.o.o.

Dogodek v Radljah je zagotovo dosegel svoj namen - medgeneracijsko druženje ob zabavnih športnih igrah je spletno nove vezi in utrdilo stara prijateljstva. 
Atletski klub Slovenj Gradec bo v okviru projekta Team Olympiad izvedel še eno športno družabno prireditev, in sicer na Rogli v mesecu januarju.

Oglejte si tudi