Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
4°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Čebelarski krožek pozimi – čebele mirujejo, mi pa ne

Člani čebelarskega krožka na Drugi OŠ Slovenj Gradec niso aktivni samo v čebelnjaku. Sedaj v zimskem času jim prav pride vsako izobraževanje.

Zato so obiskali šolsko knjižnico in tam izvedeli veliko zanimivih stvari. Ob prijetni zgodbici o čebelah, ki jim jo je predstavila knjižničarka Nada Žunec, so spoznali tudi knjižno zbirko Čebelica, ki izhaja že več kot 50 let. Ob zaključku so izdelali tudi knjižico medenih receptov, ki jim bo kaj hitro prišla zelo prav, saj so pred vrati novoletni prazniki.

V čebelarskem krožku izdelujemo sveče iz voska in panjske končnice 

Mladi čebelarji so se zelo potrudili in pripravili vrsto izdelkov za šolski novoletni bazar. Iz čebeljega voska so izdelali novoletne svečke na ličnih podstavkih, ki so jih tudi pobarvali. Posebej so se potrudili pri izdelavi in barvanju panjskih končnic. Panjske končnice predstavljajo enega biserov slovenske kulturne dediščine, zato je zelo razveseljivo, da to tradicijo ohranjajo tudi člani čebelarskega krožka.

Mladi čebelarji so izdelovali medeno pecivo 

V adventnem času je prav prijetno, ko zadiši po tistih domačih keksih. To so ugotovili tudi mladi člani čebelarskega krožka. Za zadnje srečanje v letu so odšli v šolsko učilnico gospodinjstva in tam pripravili veliko medenih keksov in palačink z medom. Z malo vaje in ob veliki podpori učiteljice Suzane Planšak so medenjaki hitro nastajali. Največji mojstri so se pomerili v peki in obračanju palačink. Za zaključek smo se z vsemi temi medenimi dobrotami tudi posladkali in si zaželeli srečno in medeno novo leto.

Mentorja čebelarskega krožka

Olga in Janez BAUER

 

Oglejte si tudi