Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
12°C
JUTRI
20°C
9°C
Oceni objavo

Srečanje težkih invalidov in starostnikov Aktiva invalidov Šmartno

Vodstvo Aktiva invalidov Šmartno je organiziralo vsakoletno srečanje težkih invalidov in starostnikov 17. junija 2016 na Aerodromu v Mislinjski Dobravi.
Od skupno 103 evidentiranih težkih invalidov in starostnikov v aktivu, se je srečanja udeležilo 72 invalidov, od teh tudi en težek invalid iz Koroškega doma starostnikov Črneče. Ostali invalidi se zaradi starosti ali slabega zdravstvenega stanja srečanja niso mogli udeležiti. Vse te invalide vodstvo aktiva obišče na njihovih domovih in jih tudi skromno obdari. Da se srečanja udeleži čim več težkih invalidov, poskrbi vodstvo aktiva, da pripeljejo na srečanje težke invalide njihovi svojci, prav tako še poskrbijo za prevoz tudi za tiste invalide, ki se nahajajo v domovih starostnikov.   

 

Po pozdravu in nagovoru predsednika AI Šmartno Rudija Horvata in pozdravnih besedah predsednice Društva DI Slovenj Gradec Stanislave Tamše, je sledil nastop Ljudskih pevk Lastovk, katere so jim prepevale lepe ljudske pesmi. Po uradnem delu jim je bilo postreženo tudi kosilo, za katero so poskrbeli v restavraciji Aerodroma.

 

Sledilo je druženje. Med seboj so se veliko pogovarjali, predvsem o problemih in težavah, ki jih spremljajo v njihovem vsakdanjem življenju. Trajalo je kar nekaj ur, da so se razšli in zadovoljni vrnili nazaj na svoje domove.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi