Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
NED.
21°C
8°C
Oceni objavo

Društvo invalidov Slovenj Gradec – Delni zbor članov Aktiva invalidov Slovenj Gradec

Delni zbor članov Aktiva invalidov Slovenj Gradec je bil izveden v soboto, 7. marca 2015 v Domu upokojencev Slovenj Gradec.
Na zboru so prisostvovali 104 redni člani aktiva in 6 gostov. Vsi udeleženci zbora so prejeli lepe spominčke, na katerih so bile rožice in lepi verzi, izdelala pa jih je njihova tajnica in blagajničarka Jelka Pogorelčnik.

 

Predsednik AI Slovenj Gradec Jože Rajšter je najprej pozdravil vse prisotne na zboru, posebej pa še nove člane, ki so se včlanili v aktiv. Po pozdravnih besedah predsednika je sledila kulturna točka, v kateri je nastopil Luka Rajšter in ob igranju kitare zraven zapel še nekaj lepih pesmi.

 

V nadaljevanju je predsednik aktiva podal najprej Poslovnik o delu zbora aktiva in nato v potrditev, kateri je bil enoglasno sprejeli. Prav tako je podal še dnevni red zbora, tudi ta je bil sprejet enoglasno. Sledili so predlogi za izvolitev delovnih teles zbora. V delovno predsedstvo so bili predlagani Otmar Sekavčnik, Franc Hovnik in Marija Mravljak. Za zapisnikarja je bila predlagana Jelka Pogorelčnik, predlagana sta bila tudi dva overovatelja zapisnika, tri članska verifikacijska komisija in tri članska kandidacijska komisija. Vsi predlagani kandidati so bili enoglasno potrjeni. V nadaljevanju je zbor aktiva vodil predsednik delovnega predsedstva Otmar Sekavčnik.

 

V nadaljevanju so bila na vrsti poročila aktiva za leto 2014, katera so podali predsednik aktiva Jože Rajšter o delu aktiva, blagajniško poročilo je podala Jelka Pogorelčnik, poročilo DI Slovenj Gradec predsednica društva Stanislava Tamše in športno poročilo predsednik Športne komisije pri DI Slovenj Gradec Tone Garb. Preden se je pričela razprava in potrditev poročil, je še sledilo poročilo verifikacijske komisije, ki ga je podal Franc Ramšak. Zbor je bil sklepčen, zato so lahko nadaljevali in sprejemali vsa poročila.

 

Po podanem poročilu Verifikacijske komisije razprav ni bilo, zato so člani zbora enoglasno potrdili vsa podana poročila, saj je bil program dela aktiva za leto 2014 realiziran v celoti, prav tako tudi program društva. Nato je bil podan in sprejet še program dela aktiva za leto 2015, katerega je pripravil Izvršni odbor aktiva.

 

Ker je v letu 2014 AI Slovenj Gradec izvedel izredni volilni zbor aktiva zaradi odstopa predsednika in večina članov Izvršnega odbora aktiva, je bilo potrebno za dobo dveh let, to je do rednega zbora aktiva in društva, imenovati in potrditi nove delegate za zbor Društva invalidov Slovenj Gradec. Predlog, ki ga je podal predsednik kandidacijske komisije Jože Žvikart za nove delegate za zbor društva, je bil enoglasno potrjen. Pred tem pa so bili razrešeni prejšnji delegati.

 

Nazadnje so spregovorili še gostje, to so bili predsedniki in predsednica ostalih aktivov DI Slovenj Gradec. Vsi gosti so jim za uspešno delo v preteklem letu izrekli pohvalo in jim zaželeli uspešno delo tudi v bodoče.

 

Po končanem zboru so bili vsi udeleženci zbora postreženi s hrano, nato pa je sledilo še druženje.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi