Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
4°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

Liter literature: Zimska avantura, večer poezije in zgodb, melodij in besed

Spoštovani pisci in poslušalci, bliža se nov Liter literature: Zimska avantura, večer poezije in zgodb, melodij in besed. Potovanje do Podpece je v tem zimskem času lahko avantura. V snegu in mrazu se bomo greli tako, da bomo kovali zlato duha dne 1. 2. 2013 ob 18. uri pri Matjažu v Podpeci nad Črno na Koroškem (prvi petek po znameniti prireditvi Gradovi Kralja Matjaža; gradovi bodo na ogled še sveži in nepoškodovani). Prijave zbiramo do 30. januarja 2013.

Vsak dan je ena pot in vsak dan teče drugače, kakor čas v človeškem duhu. Ta večer se bomo za trenutek ustavili, globoko vdihnili in pozabili na vse milijone podob, ki se neusmiljeno vrtijo okrog nas. Vrnili se bomo s poti vsakdana na drugo stran duha. 

Kako bomo to storili?Z branjem zgodb in pesmi. Z besedo in z melodijo. Ob sproščenem druženju in klepetu. Ob toplem čaju in okusni hrani. 

Zakaj v Podpeci pri Matjažu v Črni na Koroškem? Da smo na obrobju, vendar ne na obrobju duha. Ta stran človeka je tudi stran skrivnosti, stran divjine v nas, ampak brez strahu, vase bomo posegli le z milino in poskušali oživiti in zbuditi spomin, ki v duši prebudi spoznanje, katerega globina ne mine.

Vabimo vas, da nam preberete svojo zgodbo, pesem, anekdoto, aforizem… 

Preglejte koledarčke. Razmislite. Povabite še koga. Sporočite. 

Organizirata KUD Krsnik in Zavod RISA. Prijave zbiramo do srede, 30. januarja 2013.

Stiki: Saša (saska.fuzir@gmail.com), Tatjana (tatjana.knapp@gmail.com), Barbara (barbara.zvirc@hotmail.com) 

Tatjana Knapp 

Oglejte si tudi