Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Ferfl - Javni natečaj za podjetniške ideje z družbenim učinkom

Na področju podjetništva z družbenim učinkom (socialnega podjetništva) je v Sloveniji v zadnjih letih moč zaznati vse bolj intenziven razvoj. Kljub velikemu zanimanju ljudi za tovrstno podjetništvo pa je v slovenskem okolju na voljo še zmeraj premalo kvalitetnega socialno podjetniškega znanja.

Vseslovensko akcijo: "Podjetno do družbenih učinkov", namenjeno razvoju podjetniških podjemov z družbenim učinkom izvaja SPIRIT Slovenija v partnerskem sodelovanju z Zavodom Viva in  Zavodom Uspešni podjetnik.

 

Akcijo sestavlja sklop 4 aktivnosti, med njimi pa je tudi Ferfl - Javni natečaj za podjetniške ideje z družbenim učinkom.

Natečaj je namenjen posameznikom in skupinam, ki želijo s svojimi podjetniškimi idejami izboljšati delovanje družbe, v kateri živimo.

Predmet nagradnega natečaja je izbor podjetniških idej, rešitev in inovacij, ki sodijo na polje socialnega podjetništva. Prek natečaja iščejo ideje, ki rešujejo družbene probleme na podjetniški način. Želijo identificirati posameznike in organizacije, ki s svojimi inovacijami ustvarjajo dodano vrednost v družbi, v kateri delujejo, hkrati pa uspejo najti ravnovesje tudi v poslovnem delu svojega delovanja. To pomeni, da si prizadevajo preživeti z ustvarjenim finančnim tokom prek poslovanja z realizacijo prijavljene ideje in ne s trajnim zunanjim (javnim) financiranjem.

Med prednostnimi področji natečaja (ki se dodatno točkujejo) so rešitve in inovacije na področju energetike in učinkovite rabe energije, gojenja zdravilnih zelišč in učinkovitega upravljanja z vodnimi viri.

 

Prijavitelji so lahko pravne osebe in fizične osebe.

Kot pravne osebe se lahko prijavijo organizacije:

- ki so ustanovljene kot pravne osebe zasebnega prava;

- ki niso bile pravnomočno obsojene zaradi kaznivih dejanj zoper gospodarstvo (ta pogojvelja za prijavitelja in njihove morebitne partnerje ter njihove zakonite zastopnike);

 

Prijavo na natečaj se odda elektronsko prek posebnega vnosnega obrazca, ki je dostopen na spletni strani www.ferfl.si. O rezultatih natečaja bodo prijavitelji obveščeni najkasneje do 7. 11. 2014 po elektronski pošti.

 

Rok za oddajo prijav je 2. november 2014, podrobnejše informacije o vsebini natečaja in pogojih prijave pa najdete na spletni strani www.ferfl.si.

 

 

 

Povezave

www.ferfl.si/

Oglejte si tudi